Η Google τερμάτισε την υποστήριξη για το πρώτης γενιάς Chromecast, κάτι που φαίνεται απόλυτα λογικό μιας που η συγκεκριμένη συσκευή είναι δέκα ετών, κυκλοφόρησε το 2013.

Στη σελίδα υποστήριξης του Chromecast, ο κολοσσός της αναζήτησης αναφέρει ότι η υποστήριξη για την 1ης γενιάς συσκευή έχει τερματιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού ή ασφαλείας και η εταιρεία δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για αυτές. Επιπλέον, τονίζει ότι οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν μείωση της απόδοσης αυτών των συσκευών.

Η τελευταία ενημέρωση για το Chromecast πρώτης γενιάς κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 με αριθμό έκδοσης 1.36.159268 και περιείχε ορισμένες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις επιδόσεων. Μάλιστα, αυτή η ενημέρωση ήταν η πρώτη που έλαβε η συσκευή μετά από διάστημα τριών ετών. Αν διαθέτετε το αρχικό Chromecast μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείται, ακόμη και αν η Google δεν θα κυκλοφορήσει νέες ενημερώσεις για αυτό.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε ορισμένα προβλήματα, όπως αποσυνδέσεις ή επιδόσεων, λόγω ασυμβατότητας ή άλλων θεμάτων που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της έλλειψης ενημερώσεων. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε μία νεότερη έκδοση όπως το Chromecast με Google TV που είναι μόλις τριών ετών, υποστηρίζει 1080p streaming, τρέχει Android TV βασισμένο σε Android 12, και μπορείς να το βρεις γύρω στα 30 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.