Το Chromecast Google TV (HD) κάνει ντεμπούτο και είναι φθηνότερο από ότι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ η εταιρεία το δίνει στα 29.99 δολάρια, τη στιγμή που το μοντέλο του 2018 – χωρίς Google TV – είχε τιμή εκκίνησης τα 35 δολάρια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ αυτή η συσκευή έχει “HD” στο όνομά της, στην πραγματικότητα βγάζει 1080p. Σίγουρα, πρόκειται για μικρότερη ανάλυση από αυτή που προσφέρει το 4K μοντέλο των 50 δολαρίων, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει HDR και η διαφορά μεταξύ 1080p και 4Κ δεν είναι τόσο ορατή σε μία μικρότερη τηλεόραση.

Το Chromecast Google TV (HD) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις δημοφιλείς streaming υπηρεσίες, για live τηλεόραση, στο YouTube TV, καθώς και streaming παιχνιδιών με τη Stadia – αν χρησιμοποιείται την υπηρεσία.

Ο επεξεργαστής του είναι ο Amlogic S805X2 και μαζί πάνε πακέτο 1.5GB μνήμη RAM και 8GB αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ορισμένων από τις χιλιάδες Android TV εφαρμογές που υποστηρίζει η συσκευή – θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Android 12.

Το Chromecast Google TV (HD) – σε αντίθεση με το 4K μοντέλο – υποστηρίζει AV1, το οποίο αποτελεί πλεονέκτημα για streaming περιεχομένου από ιστότοπους, αλλά δεν υποστηρίζεται καλά σε chipset για smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.