Το Disney+ έχει πάνω από 140 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Όμως, τον περασμένο χρόνο, ο γίγαντας του streaming είδε μια πτώση στους χρήστες, με σχεδόν 20 εκατομμύρια να διακόπτουν τις συνδρομές τους. Παράλληλα, η εταιρεία εισήγαγε νέα προγράμματα και αύξησε τις τιμές για ορισμένα από αυτά. Τώρα, φέρνει περισσότερες αλλαγές.

Οι χρήστες στον Καναδά δεν θα μπορούν πλέον να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης και τους λογαριασμούς τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους. Η Disney έστειλε email στους χρήστες, ενημερώνοντάς τους ότι από την 1η Νοεμβρίου, οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί θα περιοριστούν. Μόνο τα άτομα που ζουν κάτω από τη ίδια στέγη θα μπορούν να παρακολουθούν σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον κύριο λογαριασμό.

Αυτή η κίνηση για την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης δεν είναι εντελώς νέα, καθώς το Netflix έχει πάρει αντίστοιχα μέτρα. Ωστόσο, το Netflix επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για επιπλέον συνδρομητές που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι. Βέβαια, δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει, διότι μπορεί το Disney+ να μην έχει ανακοινώσει κάποια αντίστοιχη δυνατότητα, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα την παρέχει.

Το Disney+ εισήγαγε πρόσφατα συνδρομή με διαφημίσεις προσπαθώντας να μειώσει την απώλεια συνδρομητών εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις υπόλοιπες συνδρομές του. Ωστόσο, η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους χρήστες. Θα πρέπει η εταιρεία να σκεφθεί περισσότερα αντίμετρα για να μπορέσει να κρατήσει το κοινό της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.