Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Samsung χρησιμοποίησε παγκοσμίως επεξεργαστή Snapdragon σε όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S. Τα σχόλια όλων ήταν θετικά διότι ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy προσφέρει απίστευτη αυτονομία και εξαιρετικές επιδόσεις. Παρόλο που ο SD8Gen2 for Galaxy σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα τηλέφωνα της Samsung, φαίνεται ότι αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα.

Σύμφωνα με τον γνωστό και έγκυρο leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, η υπερχρονισμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες κινεζικές μάρκες smartphone, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αν και ο leaker δεν αποκάλυψε τα ονόματα των OEM που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το chip, είναι πολύ πιθανό να το δούμε σε συσκευές των OnePlus, Red Magic, και Xiaomi.

O Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy έχει 5% ταχύτερη CPU και 5.7% ταχύτερη GPU από τον τυπικό Snapdragon 8 Gen 2, ενισχυμένη παρουσιάζεται και η επεξεργασία AI. Αυτό έδωσε στη σειρά Samsung Galaxy S23 το πλεονέκτημα όσον αφορά τη single-core απόδοση της CPU και την επεξεργασία εικόνας.

Το επόμενο έτος, η Samsung σχεδιάζει να επαναφέρει τα chip Exynos με τα Galaxy S24. Σύμφωνα με ορισμένες φήμες, κάποια Galaxy S24 θα είναι εξοπλισμένα με τον Exynos 2400, ενώ άλλα θα χρησιμοποιούν Snapdragon 8 Gen 3. Ο Exynos 2400 λέγεται ότι διαθέτει πολύ ταχύτερη GPU και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.