Το σημαντικότερο κομμάτι στην εμπειρία των χρηστών smartphones, είτε πρόκειται για iOS, είτε για Android συσκευές, είναι η αυτονομία της μπαταρίας και το πώς το λειτουργικό χειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας ρυθμίζοντας κατάλληλα τη χρήση των πόρων, και όχι μόνο. Η developer preview έκδοση του Android 14 έχει αποκαλύψει πολλά για την επόμενη βασική έκδοση του OS και μεταξύ αυτών έχουμε μερικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα που ακούει στο όνομα “αυτονομία μπαταρίας”.

Φαίνεται ότι το νεότερο Android έχει μία ειδοποίηση για το πολύ χαμηλό επίπεδο μπαταρίας, που έχει ως στόχο να θυμίζει στον χρήστη να φορτίσει το τηλέφωνο του πριν αυτό απενεργοποιηθεί λόγω μπαταρίας. Στο Android 13 ο χρήστης παίρνει μια ειδοποίηση στο 20% και μία δεύτερη στο 10% της μπαταρίας, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές εμφανίζουν μία μόνο ειδοποίηση στο 15% ή προσφέρουν επιλογή για να διαλέγει ο χρήστης πότε θα λαμβάνει ενημέρωση.

Στο Android 14 υπάρχει η προειδοποίηση “Very low battery” που κάνει την εμφάνιση της στο 2% της μπαταρίας – αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποιοι κατασκευαστές προσφέρουν ήδη τέτοια ειδοποίηση, ακόμα και σε παλαιότερες του Android 13 εκδόσεις – συνήθως και αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μπαταρία, ο χρήστης έχει αρκετό χρόνο ώστε να συνδέσει το smartphone του στον φορτιστή και να αποφύγει την αναγκαστική απενεργοποίηση της συσκευής και τη διακοπή της οποιασδήποτε εργασίας.

Με βάση το δεδομένο ότι για τη διατήρηση της καλής υγείας της μπαταρίας δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 40% και να φορτίζει πλήρως, κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα σε όλες τις σύγχρονες μπαταρίες, θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι ειδοποιήσεις είναι άσκοπες, αλλά είναι πάρα πολλοί αυτοί που κυριολεκτικά “ξεζουμίζουν” τη μπαταρία, ενώ πάντα θα υπάρχουν σενάρια στα οποία μπορεί η μπαταρία να εξαντληθεί χωρίς ο χρήστης να το καταλάβει εγκαίρως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.