Το Android 14 μόλις έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο με την κυκλοφορία της Developer Preview 2, και μερικές από τις αλλαγές που αφορούν περισσότερο τον χρήστη αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Υπάρχει ένα νέο σύστημα ειδοποιήσεων που βασίζεται στο flash και η Google “σκοτώνει” τις εφαρμογές που υπόσχονται ενίσχυση επιδόσεων, ενώ συνεχίζεται η εργασία σε ένα νέο σύστημα διαχείρισης διαπιστευτηρίων που θα μπορούσε να βάλει τέλος στους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης. Αλλά ίσως το πιο διασκεδαστικό χαρακτηριστικό που έχει εντοπιστεί στη νέα έκδοση είναι μια εφαρμογή που θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να συνδυάζουν emoji για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ταπετσαρίες.

Ο Mishaal Rahman και το XDA ενεργοποίησαν ένα flag εντοπισμού σφαλμάτων στο τελευταίο build που προκάλεσε την εμφάνιση μιας νέας εφαρμογής Emoji Wallpaper. Η λειτουργία επιτρέπει την επιλογή έως και 14 emoji, τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετήσει σε ένα μοτίβο της επιλογής του χρήστη για να δημιουργήσει μια ταπετσαρία. Οι επιλογές εδώ περιλαμβάνουν τα “Mosaic”, “Lotus”, “Stacks”, και “Sprinkle”, και αφού ο χρήστης επιλέξει ένα μοτίβο, μπορεί να ρυθμίσει την πυκνότητα των emoji χρησιμοποιώντας ένα slider. Τέλος, μπορεί να επιλέξει ένα χρωματικό θέμα για να ολοκληρώσει την εμφάνιση της νέας προσαρμοσμένης ταπετσαρίας. Για όσους όλα αυτά τους φαίνονται πολλά ως βήματα, υπάρχει η επιλογή “Randomize” για τη δημιουργία μιας τυχαίας ταπετσαρίας.

Μόλις η ταπετσαρία είναι έτοιμη, ο χρήστης μπορεί στο Android 14 να πατήσει παρατεταμένα ένα κενό χώρο στην αρχική οθόνη και από το μενού αλλαγής ταπετσαρίας να διαλέξει το Emoji Lab, από το οποίο μπορεί να επιλέξει να εφαρμόσει την ταπετσαρία στην αρχική οθόνη, στην οθόνη κλειδώματος ή και στα δύο. Αυτό το νέο σύστημα ταπετσαρίας δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και είναι πιθανό να είναι ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pixel. Όμως, πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Android 14.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.