Το MIUI της Xiaomi είναι  δημοφιλές για τις ιδιαίτερες αλλαγές που κάνει στο Android OS. Μια από αυτές, είναι το ιδιαίτερα επιθετικό battery management, το οποίο έχει ως προτεραιότητα το killing εφαρμογών στο background. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να χάνετε ειδοποιήσεις οι οποίες κανονικά θα πρέπει να διατίθενται στο smartphone σου.

Αν και τo battery optimization του MIUI πρέπει να ευθύνεται περισσότερο, δεν είναι όμως εξολοκλήρου αυτή  η αιτία. Αν απενεργοποιήσεις τα battery optimization features και πάλι δεν διορθώνεται το ζήτημα με τις ειδοποιήσεις. Ένας χρήστης του Reddit ενοχλημένος από αυτές τις εξελίξεις, ανέπτυξε το Notification Repeater για MIUI 10 συσκευές. Αυτό το app “ακούει” και προσέχει για εισερχόμενες ειδοποιήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ειδοποιήσεις θα προβάλλονται στην οθόνη σου. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Github.

Το θέμα με τις ειδοποιήσεις που δεν έρχονται είναι συχνό και αντιμετωπίζεται από πολλούς χρήστες, παρακολουθώ την ομάδα Greek Android & iOS  του Facebook και έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ‘Εχω το Xiaomi Redmi Note 5. Δεν χρησιμοποιώ ούτε Facebook, ούτε Twitter, ούτε Instagram κτλ. Εντούτοις χρησιμοποιώ Gmail, sms και κάποιες άλλες εφαρμογές που μπορούν και στέλνουν ειδοποιήσεις ανά πάσα στιγμή. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ή καθυστέρηση στην λήψη ειδοποιήσεων. Ούτε στο miui 9 που ήταν προεγκατεστημένο στο κινητό, ούτε και τώρα που αναβαθμίστηκε σε miui 10. Πιστεύω ότι εάν κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα στην λήψη ειδοποιήσεων από κάποια εφαρμογή, τα βήματα που πρέπει να κάνει είναι τα εξής: Πας στις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης εφαρμογής που έχεις το πρόβλημα με την λήψη των ειδοποιήσεων, και στην εξοικονόμηση μπαταρίας επιλέγεις την πρώτη επιλογή (χωρίς εξοικονόμηση μπαταρίας.) Επίσης στα δικαιώματα της εφαρμογής βεβαιώνεσαι ότι έχεις δώσει το δικαίωμα για “εκκίνηση στο παρασκήνιο”. Επιπρόσθετα επιλέγεις και την ενεργοποίηση της επιλογής “αυτόματη έναρξη.” Και κάτι ακόμα. Εννοείται βέβαια ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχεις πάει και να έχεις επιλέξει στις γενικές ρυθμίσεις του κινητού μια επιλογή που υπάρχει και σου δίνει την δυνατότητα για την απενεργοποίηση των δεδομένων μετά το κλείσιμο της οθόνης (μετά από 10, 20 ή 30 λεπτά.) Σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες τώρα εφαρμογές που ΔΕΝ σε ενδιαφέρει να τρέχουν στο παρασκήνιο και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις, αλλά ΜΟΝΟ στο προσκήνιο, εφόσον τις έχεις ανοίξει ΕΣΥ, κάνεις τις αντίστροφες ενέργειες. Δηλαδή στην ρύθμιση της εφαρμογής επιλέγεις στην εξοικονόμηση μπαταρίας τον “περιορισμό”, καταργείς το δικαίωμα της εφαρμογής για “εκκίνηση στο παρασκήνιο”, και δεν πειράζεις την επιλογή για αυτόματη έναρξη, που από προεπιλογή είναι απενεργοποιημένη για όλες τις εφαρμογές. Έτσι εξοικονομείς μνήμη RAM, μπαταρία και πόρους του συστήματος από εφαρμογές που ΔΕΝ χρειάζεται να “τρέχουν” στο παρασκήνιο, και έτσι οι εφαρμογές που ΕΙΝΑΙ ρυθμισμένες για να τρέχουν στο παρασκήνιο λειτουργούν καλύτερα καθώς έχουν περισσότερη ελεύθερη μνήμη RAM για να την χρησιμοποιούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.