Τον περασμένο Δεκέμβριο η Google είχε ανακοινώσει ότι το ιστορικό τοποθεσίας του Google Maps θα αποθηκεύεται σύντομα στη συσκευή σου και όχι στο cloud. Η αλλαγή κάνει μόλις το επίσημο ντεμπούτο.

Όταν τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονταν στους servers της Google αποτελούσαν στόχο των αρχών και πολλές φορές οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αποκτούσαν πρόσβαση σε αυτά. Με την αλλαγή αυτή, η Google πλέον δεν θα μπορεί να απαντά σε τέτοια requests των αρχών.

Μύκητας που τρώει πλαστικά, αυτή είναι η λύση για τα ανθρώπινα απόβλητα

Παράλληλα, ως μέρος αυτής της αλλαγής, το ιστορικό τοποθεσίας θα αποκαλείται πλέον Timeline. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα από το δημοφιλές Your Timeline feature που σου έδειχνε τα μέρη που έχεις επισκεφθεί όπως και τις συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχεις επισκεφθεί.

Έτσι βλέπεις περισσότερα από 100 δωρεάν ελληνικά κανάλια χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ

Το Your Timeline feature θα συνεχίσει να λειτουργεί στα Google Maps στο Android και στο iOS. Και η αποθήκευση πλέον των δεδομένων αυτών στη συσκευή σημαίνει πλέον ότι τα δεδομένα δεν θα είναι διαθέσιμα στο web. Πολλοί χρήστες ήδη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απώλεια του  google.com/maps/timeline.

Μόλις η αλλαγή ισχύσει και για τον λογαριασμό σου θα λάβεις μια ενημέρωση στο email σου με τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Αν δεν τις κάνεις, θα χάσεις πλέον την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.