Η Samsung ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον τεχνολογία μόντεμ μη επίγειων δικτύων 5G (NTN) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ smartphones και δορυφόρων. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία στα μόντεμ Exynos.

Η επικοινωνία NTN, η οποία εφαρμόζεται επί του παρόντος από την Apple για την υπηρεσία Emergency SOS στη σειρά iPhone 14, επιτρέπει στα smartphones να συνδέονται με δορυφόρους ή άλλα μη επίγεια οχήματα για την παροχή συνδεσιμότητας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πληρώντας τα πιο πρόσφατα πρότυπα 5G NTN που ορίζονται από το 3rd Generation Partnership Project (3GPP Release 17), η τεχνολογία NTN της Samsung θα συμβάλει στη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της επεκτασιμότητας μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρουν οι παγκόσμιοι τηλεπικοινωνιακοί φορείς, οι κατασκευαστές κινητών συσκευών και οι εταιρείες chip.

Η τεχνολογία δορυφορικής συνδεσιμότητας της Samsung λειτουργεί στο μόντεμ Exynos 5300 για τη σύνδεση σε δορυφόρους χαμηλής γήινης τροχιάς (LEO). Η εταιρεία αναφέρει ότι τα μελλοντικά μόντεμ Exynos θα υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία, όπως ακριβώς και η λύση Snapdragon Satellite της Qualcomm. Τα τηλέφωνα που θα είναι εξοπλισμένα με τέτοια μόντεμ θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου, εικόνες και βίντεο.

Το λανσάρισμα της λύσης δορυφορικής συνδεσιμότητας της Samsung για smartphones έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την παρατήρηση του επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας TM Roh ότι η λειτουργικότητα της τεχνολογίας είναι αρκετά περιορισμένη. Ο Roh έδωσε αυτό ως λόγο για τη μη προσθήκη δορυφορικής συνδεσιμότητας στη σειρά Galaxy S23.

Δεν είμαστε σίγουροι για το ποια ακριβώς smartphones της Samsung θα χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία επικοινωνίας της εταιρείας. Ωστόσο, πολλοί άλλοι κατασκευαστές smartphone χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία μόντεμ της Samsung.

Το chip Tensor G2 στη σειρά Google Pixel 7 είναι εξοπλισμένο με το μόντεμ Exynos 5300 της Samsung, το ίδιο που χρησιμοποιεί η εταιρεία ως σημείο αναφοράς για την τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας της.

Η Samsung αναφέρει επίσης ότι αναπτύσσει λύσεις για να εξαλείψει την ανάγκη για ένα ξεχωριστό chip ασύρματης κεραίας υψηλής ισχύος στο εσωτερικό των smartphones, παρέχοντας στους κατασκευαστές κινητών συσκευών μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.