Τα πάντα ψηφιακά λέει η Ελλάδα και προχωράει προς τα εκεί με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι συνήθως. Όπως και να έχει, σε λίγο, ακόμα και η ταυτότητα με το δίπλωμα οδήγησης θα είναι διαθέσιμα για αποθήκευση στα ψηφιακά πορτοφόλια.

Εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει διαθέσει την εφαρμογή Covid Free GR Wallet στην οποία βάζουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητα μας, για να μπορούμε να μπαίνουμε στα καταστήματα, χωρίς να κουβαλάμε χαρτιά.

Τώρα, με τη χρήση του Ενιαίου Αριθμού Πολίτη, θα μπορούμε να κατεβάζουμε μέσω της εφαρμογής του gov.gr το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και την ψηφιακή ταυτότητα, και να τα προσθέτουμε στα ψηφιακά πορτοφόλια.

Αρχικά, τα έγγραφα θα είναι διαθέσιμα μόνο για το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης και θα χρησιμοποιούνται μόνο εντός της χώρας. Αργότερα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.