Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη ή ΕΑΠ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προς την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και εγγράφων, με στόχο την ευκολότερη διεκπεραίωση των διαφόρων εργασιών.

Στην ουσία, ο ΕΑΠ θα είναι ο ΑΦΜ με τρία ακόμα ψηφία μπροστά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, μαζί με ένα QR code. Ο πολίτης θα δίνει τον αριθμό ή το QR code στον αρμόδιο κρατικό λειτουργό για να ταυτοποιεί τα στοιχεία του και να προχωρά στην εξυπηρέτηση του, εφόσον θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του.

Η ταυτότητα, όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι το μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, αλλά πλέον όλα γίνονται ψηφιακά – έστω τα περισσότερα. Γι’ αυτό, ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη θα αποτελεί την ταυτότητα μας στον ψηφιακό κόσμο και θα προσφέρει γρηγορότερη ταυτοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.