Αν δουλεύεις συχνά από το τηλέφωνό, πιθανότατα χρησιμοποιείς μια υπηρεσία cloud για να διατηρείς τα αρχεία και τα έγγραφά συγχρονισμένα σε όλες τις συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, όταν επιστρέφεις στο γραφείο, μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες. Τώρα, φαίνεται ότι η Microsoft σχεδιάζει να κάνει αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο ομαλή, αλλά μόνο αν χρησιμοποιείς το OneDrive στα Windows 11 και ένα Android smartphone.

Γνωστός ερευνητής εντόπισε πρώτος αυτή τη δυνατότητα και τη δοκίμασε περαιτέρω το Windows Latest. Ο ερευνητής παρατήρησε ότι το κουμπί έφερε την ένδειξη “Continue from Phone”, αλλά όταν το πάτησε, δεν συνέβη τίποτα. Το Windows Latest προσπάθησε να ανακαλύψει τις κρυφές διαδικασίες πίσω από το κουμπί, συνδέοντας ένα τηλέφωνο μέσω του Phone Link και εξετάζοντας την ενότητα διαχειριζόμενων συσκευών, αλλά δεν βρήκε τίποτα.

Ευτυχώς, ο ερευνητής ανακάλυψε κάτι στον κώδικα της λειτουργίας που ρίχνει φως στο σκοπό της. Πρόκειται για ένα εκτελέσιμο αρχείο που προσφέρει στους χρήστες την ευκολία να συνεχίσουν τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το ίδιο αρχείο στο OneDrive που χρησιμοποιούσαν σε άλλη συσκευή τα τελευταία λεπτά ενώ ο Windows 11 υπολογιστής τους ήταν κλειδωμένος.

Από αυτή την περιγραφή, μπορούμε να υποθέσουμε τι μπορεί να κάνει αυτή η λειτουργία όταν η Microsoft προσθέσει τον κώδικα για αυτήν. Υπάρχει πιθανότητα η Microsoft να χρησιμοποιήσει το Phone Link για να διαχειριστεί το συγχρονισμό μεταξύ της φορητής συσκευής και του υπολογιστή. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του OneDrive για να παρακολουθεί ποια συσκευή επεξεργάστηκε τι και να συγχρονίσει τα πάντα όταν επιστρέφεις στον Windows 11 υπολογιστή. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η λειτουργία πιθανότατα συνδέεται με την αυτόματη ενεργοποίηση του OneDrive από τη Microsoft και είναι δεδομένο ότι απαιτεί Android smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.