Η αγορά ενός νέου smartphone μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ειδικά αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις την αναζήτηση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις, άσχετα αν είσαι των επιδόσεων ή της κάμερας, είναι οι ενημερώσεις που θα λάβει το τηλέφωνο. Πλέον, πολλές εταιρείες προσφέρουν έως 4 αναβαθμίσεις σε βασικές εκδόσεις Android και μέχρι 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Αναλογίσου λοιπόν ότι μέρος της τιμής είναι και αυτό. Διάλεξε τηλέφωνα εταιρειών που αναβαθμίζουν για πολύ και με τακτικό χρονοδιάγραμμα.

Έπειτα, πρέπει να δεις την αυτονομία του smartphone. Δεν έχει σημασία αν παίζεις παιχνίδια ή αν το θες για απλή χρήση. Η αυτονομία παίζει τεράστιο ρόλο. Οπότε, θα τσεκάρεις τη χωρητικότητα της μπαταρίας και φυσικά την ταχύτητα φόρτισης. Ακόμα και τα 25W μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν χρειάζεσαι λίγα λεπτά αυτονομία για μία επείγουσα κλήση ή αναπλήρωση σημαντικού ποσοστού σε λίγο χρόνο για να πας σε μία εξωτερική δουλειά.

Στη συνέχεια έχουμε την οθόνη και τον αποθηκευτικό χώρο του smartphone. Σε κάθε περίπτωση η καλή οθόνη με τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης προσφέρει καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας, βίντεο, παιχνιδιών, ακόμα και ανάγνωσης. Οπότε, πρέπει να εξετάσεις καλά την οθόνη και να μην επιλέξεις κάτι λιγότερο από AMOLED. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι σημαντικός, γιατί πλέον η επέκταση μνήμης αποτελεί ειδικό χαρακτηριστικό και όχι βασική προδιαγραφή. Αν ενδιαφέρεσαι για φωτογραφία και βίντεο, τότε όσο περισσότερο χώρο έχεις τόσο το καλύτερο.

Τέλος, έχουμε τον διαχωρισμό ή τον συνδυασμό κάμερας και επιδόσεων. Συνήθως, τα smartphone με καλά συστήματα καμερών έχουν και αντίστοιχα καλό επεξεργαστή, για να μπορεί να χειριστεί τον όγκο των δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, θα βρεις τηλέφωνα με πολύ καλό hardware και επιδόσεις, αλλά με μέτριο ή low-end σύστημα καμερών. Οπότε, αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις κοίτα να μην ασχοληθείς πολύ με τις κάμερες, γιατί όσο πιο ισχυρό είναι το σύστημα καμερών, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η τιμή. Αν πας για τις κάμερες, τότε σιγουρέψου ότι το hardware μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα καμερών και ετοιμάσου να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα είπες πολύ απλά όλα. Ένα ευχαριστώ. Αν τα διάβαζα πριν κάποια χρόνια, θα ήμουν πιο προσεκτική και ικανοποιημενη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.