Το easter egg του Android 14 είναι εδώ και σηματοδοτεί την επιστροφή στα mingames. Σε κάθε νέα έκδοση Android η Google περιλαμβάνει ένα νέο easter egg που χρησιμεύει για να γιορτάσει το ετήσιο θέμα και συχνά παρουσιάζει τα τελευταία χαρακτηριστικά για smartphones και tablets.

Για παράδειγμα, με το Android 12, την ίδια έκδοση που εισήγαγε το Material You και τα δυναμικά χρώματα, η Google δημιούργησε ένα easter egg με θέμα ένα ρολόι που έδειχνε τις δυνατότητες των δυναμικών χρωμάτων.

Αν και η Google δεν έχει μιλήσει πολύ για τους μεγάλους στόχους του Android 14, είναι αναμφισβήτητο ότι το διάστημα είναι το θέμα της φετινής έκδοσης. Χάρη στην εσωτερική κωδική ονομασία “Upside Down Cake”, το λογότυπο της νέας έκδοσης του λειτουργικού παρουσιάζει έναν πύραυλο που “περιφέρεται” γύρω από ένα κεφάλι της μασκότ του Android.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένος από τα διακριτικά της NASA για το Apollo 14. Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο easter egg του Android 14 έχει σχέση με αυτό το θέμα. Η Google βάζει τον χρήστη να ελέγξει ένα μικρό πυραυλοφόρο σκάφος, το οποίο μπορεί να οδηγεί στο διάστημα. Σύροντας στην οθόνη αφής, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την κατεύθυνση και τη δύναμη του κύριου προωθητήρα.

Κάτω αριστερά στην οθόνη, εμφανίζεται το επίπεδο του προωθητήρα, οι συντεταγμένες, και η ταχύτητά. Εντωμεταξύ, στην επάνω αριστερή γωνία, υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το αστέρι που βρίσκεται πιο κοντά στην τρέχουσα θέση του οχήματος, όπως το όνομά του – συνήθως ένα λογοπαίγνιο που σχετίζεται με το Android, την κλάση του – στην κλίμακα Morgan-Keenan, την ακτίνα, τη μάζα του, και πόσα ουράνια σώματα βρίσκονται στην τροχιά του.

Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες ο χρήστης μπορεί να φτάσει στο κέντρο (0,0) όπου θα βρει το αστέρι. Από εκεί, μπορεί να ξεκινήσει μία εξερεύνηση για να εντοπίσει τους πλανήτες που περιβάλλουν το αστέρι. Καθώς εξερευνά, οι τροχιές των διαφόρων ουράνιων σωμάτων θα είναι ορατές με μία μπλε γραμμή. Ακολουθώντας τις γραμμές αυτές, ο χρήστης μπορεί να προσγειωθεί σε έναν πλανήτη, ή να συντριβεί σε αυτόν, ώστε να δει πληροφορίες σχετικά με αυτόν.

Android 14 easter egg

Όποιος έχει πρόσβαση στο Android 14, μπορεί να ακολουθήσει τη γνωστή διαδικασία και να δοκιμάσει το easter egg αυτής της έκδοσης του λογισμικού. Για το άνοιγμα του easter egg πηγαίνεις στις ρυθμίσεις και μπαίνεις στο σχετικά. Μετά βρίσκεις την έκδοση Android και πατάς αρκετά γρήγορα τρεις φορές. Θα εμφανιστεί το λογότυπου του OS, το οποίο πατάς παρατεταμένα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.