Με σχεδόν κάθε νέα έκδοση του Android η Google πραγματοποιεί αλλαγές και βελτιώσεις στην περιοχή ειδοποιήσεων, που πλέον αποτελεί ένα από πιο ευέλικτα και περιεκτικά στοιχεία του λειτουργικού συστήματος. Στη Beta 3 του Android 14 εντοπίστηκε η επαναφορά ενός χαρακτηριστικού που η εταιρεία είχε λανσάρει στο Android 11, αλλά μετά το αφαίρεσε.

Στο Android 11, ο χρήστης μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή του ρολογιού πατώντας την ώρα από την περιοχή ειδοποιήσεων. Ωστόσο, μετά τη ριζική αλλαγή του UI και τη μετάβαση στο Materia You με το Android 12 η Google κατάργησε αυτή τη συντόμευση, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή λόγο, ούτε καν ότι πραγματοποίησε αυτήν την αφαίρεση.

Όμως, φαίνεται ότι η Google αναγνώρισε το λάθος της και δέχθηκε πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι αυτή η λειτουργία για τους χρήστες του Android, γι’ αυτό θα την επαναφέρει με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για την ακρίβεια, η συντόμευση υπάρχει στη Beta 3 του Android 14 και λειτουργεί κανονικά. Το πρώτο βήμα είναι το άνοιγμα της περιοχής ειδοποιήσεων, έπειτα πρέπει να γίνει επέκταση της, και τέλος ο χρήστης πατάει το ρολόι για να ανοίξει την εφαρμογή.

Android 14 Clock

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.