Οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να αυξάνουν τον χρόνο υποστήριξης των συσκευών τους, σε επίπεδο software. Το θέμα όμως εδώ δεν είναι να παρέχεις ή να υπόσχεσαι απλά 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας και 4 βασικές εκδόσεις Android, αλλά να μπορείς να δουλεύεις γρήγορα τα update και να τα δίνεις στο σωστό χρόνο. Οπότε, το Android Authority αποφάσισε να ελέγξει ποιος κατασκευαστής ενημέρωσε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα smartphones του στο Android 12.

Η ιστοσελίδα βασίστηκε στον δικό της update tracker που είναι εξαιρετικά ακριβής. Επιπλέον, ταξινόμησε τους κατασκευαστές βάσει του πρώτου update σε συσκευή τους και τονίζει – όπως είναι γνωστό – ότι οι ενημερώσεις καθυστερούν σε εκδόσεις μοντέλων παρόχων, και τα λοιπά. Τέλος, δεν έλαβε υπόψη της τα Pixel της Google γιατί προφανώς είναι πάντα τα πρώτα τηλέφωνα που παίρνουν τις νέες ενημερώσεις του Android.

Πρώτη λοιπόν έρχεται η Samsung καθώς κατάφερε να αναβαθμίσει τα Galaxy S21 series στην πρώτη stable έκδοση του Android 12 στις 15 Νοεμβρίου του 2021, μόλις 41 ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του OS. Ακολουθεί η Oppo με την αναβάθμιση του Find X3 Pro μετά από 57 ημέρες, και η τριάδα κλείνει με την OnePlus που σε 63 ημέρες αναβάθμισε τα προηγούμενα flagship smartphones της, τα 9 και 9 Pro.

Η HMD τα πήγε αρκετά καλά με το Nokia X20 να αναβαθμίζεται σε 70 ημέρες και τη Vivo να την ακολουθεί αναβαθμίζοντας τα X60 και X60 Pro μέσα σε 76 ημέρες. Από εδώ και στο εξής η ψαλίδα ανοίγει. Η Sony χρειάστηκε 96 ημέρες να αναβαθμίσει τα Xperia 1 III και 5 III, η Xiaomi αναβάθμισε τα Mi 11 Pro και 11 Ultra se 104 ημέρες, και η Motorola πήρε τον χρόνο της και προώθησε το Android 12 στο Moto G Pro μετά από 125 ημέρες.

Τη δεκάδα κλείνει η LG, που παρά την έξοδο της από την αγορά smartphones έδωσε στους κατόχους του Velvet την τελευταία έκδοση του λειτουργικού μετά από 162 ημέρες και η Realme που άργησε λίγες ημέρες παραπάνω και αναβάθμισε το GT Master Edition 168 ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Android 12. Όσον αφορά άλλους κατασκευαστές, όπως η Honor και η Huawei, η πρώτη ανακοίνωσε το Magic UI 6.0 το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η δεύτερη έχει μείνει στην Android 11-based έκδοση του EMUI.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.