Η Samsung εισήγαγε το Galaxy AI μαζί με τη σειρά Galaxy S24 στις αρχές του 2024 και η νέα σειρά συσκευών Bespoke χρησιμοποιεί το AI πιο εκτεταμένα από ποτέ. Είναι λογικό, λοιπόν, η Samsung να θέλει να φέρει το AI στις φορητές συσκευές και μάλιστα η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι θα προσθέσει δυνατότητες AI στα επερχόμενα ρολόγια Galaxy, όπως τα Galaxy Watch 7.

Ωστόσο, η Samsung δεν έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς θέλει το AI να βελτιώσει την εμπειρία του smartwatch. Δεν γνωρίζουμε πώς η επερχόμενη σειρά Galaxy Watch 7 θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελός των χρηστών, αλλά μια πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας μπορεί να προσφέρει μια ένδειξη.

Σύμφωνα την αίτηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, η Samsung μπορεί να έχει βρει έναν τρόπο να φέρει “συνεχή ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής μέσω μετάφρασης σήματος PPG και ECG (ΗΚΓ)” στα ρολόγια Galaxy Watch 7 χρησιμοποιώντας Generative AI.

Τα έξυπνα ρολόγια της Samsung προσφέρουν δυνατότητες ΗΚΓ και ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib). Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια συνεχής διαδικασία. Οι χρήστες που θέλουν να λάβουν μέτρηση ΗΚΓ πρέπει να κρατούν τα δάχτυλά τους πιεσμένα στους αισθητήρες του ρολογιού και να περιμένουν να ολοκληρωθεί η επιτυχής μέτρηση.

Αυτή η νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι η Samsung θα μπορούσε σύντομα να επιτρέψει τη συνεχή παρακολούθηση της AFib μέσω της έξυπνης χρήσης της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταφράζοντας τα σήματα PPG σε σήματα ΗΚΓ. Με άλλα λόγια, η εταιρεία είναι σε θέση να μεταφράσει τα σήματα παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού σε σήματα ΗΚΓ με τη χρήση AI και με τη σειρά της να επιτρέψει τη συνεχή ανίχνευση AFib.

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στις 30 Αυγούστου 2023 και δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου του 2024. Περιγράφει “Ένα σύστημα και μια μέθοδο […] για την ανίχνευση AFib χρησιμοποιώντας σήματα ΗΚΓ που παράγονται από παρακολουθούμενα σήματα PPG […]”. Το τμήμα “περίληψη” αναφέρει ότι η μέθοδος μεταφράζει τα μετρούμενα σήματα PPG σε σήματα ΗΚΓ χρησιμοποιώντας ένα δυναμικό μοντέλο και αναλύει τα μεταφρασμένα σήματα ΗΚΓ χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανίχνευσης AFib “εκπαιδευμένο σε μετρούμενα σήματα ΗΚΓ για την ανίχνευση AFib”.

Ταυτόχρονα, η Samsung γνωρίζει ότι η χρήση της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα. “Μπορεί να εισαχθούν ψεύτικες πληροφορίες, οι οποίες επηρεάζουν το αποτέλεσμα ανίχνευσης της AFib”. Ωστόσο, η εταιρεία περιγράφει έναν τρόπο μετριασμού αυτών των ζητημάτων με την “ενσωμάτωση προηγούμενης γνώσης από την άποψη των γραφικών μοντέλων πιθανοτήτων”.

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει τη σειρά Galaxy Watch 7 τον Ιούλιο στην επόμενη εκδήλωση Unpacked, η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Παρίσι, δύο εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Οι πρώτες διαρροές δείχνουν ότι η Samsung μπορεί να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο Ultra και ότι τουλάχιστον μία παραλλαγή Galaxy Watch 7 θα έχει ορθογώνιο σχεδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.