Όλες οι εταιρείες δημιουργίας smartwatces, οι οποίες παράλληλα κυκλοφορούν τα δικά τους smartphone και άλλες συσκευές, προσθέτουν στα προϊόντα τους χαρακτηριστικά τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο μεταξύ των δικών τους συσκευών. Οπότε, το ερώτημα είναι απλό, τα Samsung Galaxy Watch 5 και 5 Pro λειτουργούν πλήρως με όλα τα Android smartphones;

Σε πρώτη φάση, όλα τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν σήμερα μπορούν να συνεργαστούν με τα δύο έξυπνα ρολόγια, διότι οι βασικές απαιτήσεις είναι η ύπαρξη Google Mobile Services, τουλάχιστον 1.5GB μνήμης RAM, και η συσκευή να τρέχει Android 8.0 ή νεότερο. Στα Watch 4 series και Watch 3 series το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα είναι το Android 6.0 ή νεότερο.

Επόμενη στάση, εφαρμογές και λογισμικό. Τα Samsung Galaxy Watch 5, όπως και όλα τα ρολόγια της εταιρείας, απαιτούν την εγκατάσταση του Galaxy Wearable app, το οποίο περνάει αυτόματα στο τηλέφωνο μόλις συνδέσεις ένα smartwatch της εταιρείας. Όμως, και πάλι κάποια χαρακτηριστικά δεν λειτουργούν γιατί απαιτούν λογισμικό που είναι διαθέσιμο μόνο στα Samsung Galaxy smartphones.

Χωρίς ένα τηλέφωνο της εταιρείας δεν μπορείς να έχεις ECG, παρακολούθηση της πίεσης του αίματος, AR Emoji στα watch faces, έλεγχο της κάμερας του κινητού, και κάποια λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως ο συγχρονισμός το Do Not Disturb, τα Samsung messages, και το Bedtime mode. Οπότε, τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Λειτουργεί το sideload;

Μπορείς να κατεβάσεις το Galaxy Health app, αλλά μόλις το περάσεις στη συσκευή σου παίζει να μην λειτουργεί. Άρα, τζάμπα κόπος. Όμως, ο Dante63 του XDA Developers έχει φτιάξει μία πειραγμένη έκδοση του app που ενεργοποιεί το ECG και την παρακολούθηση της πίεσης στο Galaxy Watch 4 – όχι στα Samsung Galaxy Watch 5 – αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλεύει για πάντα.

Η εγκατάσταση πειραγμένων εφαρμογών περιέχει ρίσκο και δεν ξέρεις πότε και αν η εκάστοτε εταιρεία θα κάνει όσα απαιτούνται για να μπλοκάρει τη λειτουργικότητα αυτών των app. Επίσης, ειδικά στην περίπτωση του Galaxy Health Monitoring app προς το παρόν προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες και λειτουργεί μόνο στα Galaxy Watch 4 και μόνο σε αυτά.

Οπότε, τι κάνεις; Αγοράζεις ή όχι τα Samsung Galaxy Watch 5 ή κάποιο άλλο έξυπνο ρολόι της εταιρείας; Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά που δεν θα λειτουργούν σε ένα smartphone που δεν ανήκει στη Samsung, τότε τα Galaxy Watch είναι μία καλή επιλογή. Βέβαια, η απουσία του ECG είναι μεγάλο μείον στην όλη υπόθεση. Από την άλλη, μπορείς πάντα να τσεκάρεις εναλλακτικές από ανεξάρτητες εταιρείες, όπως η Garmin, η Fossil, η Fitbit, και άλλες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.