Η νέα μόδα στα smartphones δείχνει προς την ενσωμάτωση AI, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια δυνατή λύση που να προσφέρει δυνατότητες ΑΙ στην συσκευή, χωρίς την ανάγκη αποστολής των δεδομένων μας σε κάποιο server εταιρίας. Αυτό συμβαίνει γιατί η επεξεργαστική ισχύς που απαιτείται, είναι αρκετά μεγάλη, με τα smartphones ή ακόμα και τους οικιακούς υπολογιστές να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, όσο δυνατά και αν είναι.

Κάπως έτσι πήγε και η υλοποίηση της Google, με τον πιο αδύναμο σε σχέση με τον ανταγωνισμό Tensor επεξεργαστή. Η εταιρία τελικά στέλνει τις φωτογραφίες και τα βίντεο στους servers της, όπου γίνεται η επεξεργασία με AI, ενώ το κινητό κάνει ελάχιστες διεργασίες. Η αλήθεια είναι πως με αυτό τον τρόπο, δεν απαιτείται τίποτα από το κινητό και εν τέλη είναι άλλη μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, που θα μπορούσε να γίνει από οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Η πληροφορίες από το στρατόπεδο της Samsung, μιλάνε για καθολική χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε όλη την συσκευή και κυρίως στην φωτογραφία και το βίντεο. Μάλιστα η εταιρία μιλάει για ένα AI Phone, με το αφεντικό της εταιρίας να σχολιάζει πως θέλει να βρει άλλο όνομα γιατί θυμίζει iPhone.

Galaxy S24 AI

Τώρα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, όσο δυνατά και αν είναι τα Galaxy S24 series, δεν θα έχουν την “ιπποδύναμη” για να τρέξουν πολύπλοκες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στην συσκευή. Θα πρέπει να βασιστούν σε servers της εταιρίας για αυτό, όπως κάνουν ήδη τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Σε ένα ποστ στο X, ο tipster Arsène Lupin (Ναι, έχει το όνομα από την σειρά Lupin του Netflix) δημοσιεύει μια λίστα με επίσημες πληροφορίες για το Galaxy S24 Ultra, που ξεκινάει με το “Κάνε περισσότερα με το πιο επικό Galaxy μέχρι τώρα”

Στις πληροφορίες βλέπουμε πως δεν θα γίνονται όλες οι εργασίες τεχνητής νοημοσύνης στην συσκευή.

  • Ζωντανή Μετάφραση – Μιλήστε ξένες γλώσσες επί τόπου, απευθείας από το εσωτερικό της εφαρμογής Samsung Phone, με το Live Translate.
  • Nightography Zoom – Φέρτε τη νύχτα σας στο φως. Απίστευτες λήψεις χαμηλού φωτισμού γίνονται εύκολα.
  • Generative Edit – Μετακίνηση ή αφαίρεση αντικειμένων. Συμπληρώστε τον κενό χώρο με Generative Edit. Απαιτείται σύνδεση στο λογαριασμό Samsung και σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Υψηλή ανάλυση – Μοιραστείτε περισσότερες από τις πιο αξιόλογες στιγμές της ζωής με φυσικό, αληθινό χρώμα με μια κάμερα 50 MP.
  • Οθόνη – Δείτε τα όλα με εκπληκτική λεπτομέρεια στις μεγαλύτερες και φωτεινότερες οθόνες των Galaxy S24 και Galaxy S24 Plus. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες σας έξω χωρίς να στραβοκοιτάζετε ή να ψάχνετε για σκιά. Και χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε με την οθόνη σας στη σωστή φωτεινότητα, χάρη στο Eye Comfort Shield. Όπου κι αν βρίσκεστε, δείτε ό,τι αγαπάτε καθαρά.

Όλα αυτά θυμίζουν πάρα πολύ, όλα όσα έκανε η Google με τα Pixel 8 και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, το Generative Edit, αναφέρει ξεκάθαρα πως θα χρειαστεί λογαριασμό Samsung και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτή η κόντρα μεταξύ των εταιριών, προφανώς και συμφέρει εμάς τους καταναλωτές, όμως εδώ μπαίνει και το θέμα του marketing, καθώς αν οι περισσότερες από τις νέες λειτουργίες δεν γίνονται στην συσκευή, τότε δεν υπάρχει και η ανάγκη για νέα συσκευή. Βέβαια, οι εταιρίες προφανώς και θα περιορίσουν τις συσκευές που θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, αποκλείοντας όλες τις παλαιότερες συσκευές.

Galaxy S24 Ultra: Επιτέλους για πρώτη φορά σε πραγματική φωτογραφία

Το πρόβλημα με αυτή την υλοποίηση, είναι πως απαιτείται καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα και μεγάλο πακέτο δεδομένων, όταν είμαστε με 4G/5G, ώστε να ανέβουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο στους servers της κάθε εταιρίας. Η αποστολή των φωτογραφιών και των βίντεο στην κάθε εταιρία, είναι κάτι που κάποιοι χρήστες σίγουρα δεν θέλουν να κάνουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.