Τα Samsung Galaxy S23 Ultra και S23+ (και το απλό S23) περνάνε από πολλές δοκιμές, όπως είναι αναμενόμενο. Το γνωστό YouTube κανάλι PBKReviews έκανε δοκιμή αντοχής στο κορυφαίο μοντέλο και δοκιμές πτώσης τόσο στο ένα, όσο και στο άλλο. Τα αποτελέσματα δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία το 23 Ultra δεν τα πήγε τόσο καλά στις δοκιμές πτώσης, αν και στις δοκιμές αντοχής έδειξε για μία ακόμα φορά ότι το όμορφο δεν σημαίνει και ευαίσθητο, και από την άλλη το “ταπεινό” S23+ απέδειξε ότι οι επίπεδες οθόνες προσφέρουν επιπλέον αντοχή.

Το βασικό πρόβλημα του Samsung Galaxy S23 Ultra είναι η καμπύλη οθόνη. Η πρώτη δοκιμή είναι με πτώση της συσκευής στο έδαφος με την οθόνη στραμμένη προς τα κάτω, και δυστυχώς το high-end smartphone δεν άντεξε, η Gorilla Victus 2 προστασία ράγισε από ύψος λιγότερο του ενός μέτρου. Από την άλλη, το S23+ τα πήγε καλύτερα και έσπασε μόνο στη μία γωνία που χτύπησε κατά την πτώση λόγω της κατανομής του βάρους. Επιπλέον, οι γραμμές από το ράγισμα την επίπεδη οθόνη ήταν πολύ μικρότερες από αυτές στην curved οθόνη. Παρ’ όλα αυτά, οι οθόνες και των δύο συσκευών συνέχισαν να ανταποκρίνονται κανονικά, κάτι που δεν ισχύει στις περισσότερες σύγχρονες συσκευές μετά από σπάσιμο τις επάνω επιφάνειας.

Στις υπόλοιπες δοκιμές πτώσης τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια. Η καμπύλη πλάτη του Samsung Galaxy S23 Ultra αποδείχθηκε λιγότερο ανθεκτική και οι γραμμές από το ράγισμα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Το γυαλί στην πλάτη του S23 Ultra έσπασε από την πρώτη πτώση, σε αντίθεση με αυτό της επίπεδης πλάτης του S23+. Συνολικά, και τα δύο τηλέφωνα παρουσιάζουν παρόμοια ανθεκτικότητα και καλό είναι να γίνεται χρήση προστατευτικής θήκης – τουλάχιστον, και προστατευτικού οθόνης. Βέβαια, αυτά ισχύουν για τα περισσότερα σύγχρονα smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.