Μπορεί η τεχνολογία των foldable smartphone να μην είναι νέα, αλλά παραμένει εξωτική και σχετικά ακριβή, ενώ βρίσκεται ακόμα σε σχετικά πρώιμο στάδιο, παρά τα τεράστια βήματα που έχουν κάνει οι κατασκευαστές οθονών και αναδιπλούμενων συσκευών. Οπότε, τι χρειάζεται ακόμα να γίνει για να πούμε ότι τα foldable smartphone είναι τέλεια ή έστω πλησιάζουν την τελειότητα;

Πρώτα από όλα, πρέπει οι εταιρείες να καταφέρουν να μειώσουν, αν όχι να εξαλείψουν, την πτυχή. Είναι άσχημη, επηρεάζει την προβολή περιεχομένου, δημιουργεί προβλήματα στην οθόνη, και πολλά άλλα. Έπειτα, πρέπει να βελτιώσουν τα υλικά των οθονών, για να μπορούν να ανταγωνιστούν τις οθόνες των συμβατικών τηλεφώνων και να μην μοιάζουν τόσο ψεύτικες.

Επιπλέον, μπορεί η Samsung ειδικά να έχει βελτιώσει την κατάσταση όσον αφορά το νερό, αλλά τα foldable παραμένουν ακόμα ευαίσθητα στη σκόνη και τα μικροσωματίδια που όταν μπουν στο εσωτερικό του μεντεσέ μπορούν να τον καταστρέψουν. Οι εταιρείες πρέπει να βρουν καλύτερες λύσεις για την προστασία αυτού του ευαίσθητου τμήματος των foldable smartphone.

Αν και οι εταιρείες βάζουν αξιόλογο hardware στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα τους, ακόμα δεν έχουμε δει ένα μοντέλο με σοβαρό σύστημα καμερών και πραγματικά μεγάλη μπαταρία που να προσφέρει σεβαστή αυτονομία, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα συμβατικά smartphone. Ο λόγος και για τα δύο είναι το πάχος. Οι καλές κάμερες έχουν όγκο και η μπαταρία απαιτεί χώρο. Τα foldable είναι ήδη σχετικά παχιά, ενώ εσωτερικά δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο.

Πριν πάμε στα πιο βασικά και ίσως διάφορα για πολλούς, να μιλήσουμε για το software. Παρά το γεγονός ότι η Google και εταιρείες όπως η Samsung βελτιώνουν διαρκώς το Android για να λειτουργεί καλύτερα σε foldable smartphone και tablet, οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές εφαρμογών δεν κινούνται με γρήγορους ρυθμούς. Οπότε, μέχρι να υπάρχει σοβαρός αριθμός εφαρμογών κατάλληλων για αυτές τις συσκευές, πάντα κάτι θα λείπει.

Για το κλείσιμο έχουμε δύο πράγματα που αλλάζουν αργά, αλλά σταθερά, διαθεσιμότητα και τιμή. Το πρώτο εξαρτάται από τη ζήτηση και το σε ποιες αγορές βλέπουν ή θεωρούν οι εταιρείες ότι θα πουλούσαν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Όσον αφορά το δεύτερο, αυτό έχει σχέση με την απόσβεση του αρχικού R&D των βασικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές και το κόστος των νέων που αναπτύσσουν οι εταιρείες. Ωστόσο, σταδιακά οι τιμές μειώνονται, και όχι τα 800 ευρώ δεν είναι πολλά για ένα foldable.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “και όχι τα 800 ευρώ δεν είναι πολλά για ένα foldable”

    Παρακαλώ μην προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την γνώμη των καταναλωτών ως προς το ποια τιμή είναι υψηλή και ποια όχι, εξυπηρετείτε μόνο τις εταιρείες με τέτοιες δηλώσεις και όχι τους καταναλωτές. Έχω δει παρόμοιες δηλώσεις για τιμές και σε άλλα άρθρα του Techmaniacs (και άλλων παρόμοιων website και καναλιών στο YouTube) και τις θεωρώ απαράδεκτες.

    Κάθε καταναλωτής θα κρίνει μόνος του ποιο κόστος είναι υψηλό και ποιο όχι, βάσει των οικονομικών του, ειδικά στη δική μας φτωχή και υποανάπτυκτη χώρα, με βασικό μισθό στα 550€ καθαρά και ενοίκια στα 450€ και υψηλούς φόρους, λογαριασμούς και κόστος ζωής.

    Και μην ξεχνάτε, κάθε ευσυνείδητος καταναλωτής που σέβεται το συμφέρον του θα πρέπει να ζητά συνεχώς περισσότερα και να είναι απαιτεί να πληρώσει συνεχώς λιγότερα για αυτά.

    • Καταλαβαίνεις πως η κατασκευή, παραγωγή και έρευνα σε τέτοιου είδους τεχνολογία κοστίζει. Όπως επίσης καταλαβαίνεις πως η κάθε εταιρία κάνει ότι κάνει για να έχει κέρδος. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να αγοράσει foldable, αλλά ούτε και ακριβό κινητό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναφερθούμε στην κάθε τεχνολογία, άσχετα αν στην Ελλάδα οι μισθοί είναι τρομερά χαμηλοί. Καμία εταιρία δεν τιμολογεί με τους μισθούς Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.