Όλα τα προϊόντα της Microsoft, από τα λειτουργικά της συστήματα έως τους υπολογιστές Surface, έχουν κάποια στιγμή ημερομηνία λήξης της υποστήριξης. Μόλις περάσει αυτή η ημερομηνία, η Microsoft δεν κυκλοφορεί ενημερώσεις γι’ αυτά. Αυτό το γεγονός θεωρείται ως ο “θάνατος” του προϊόντος, εν μέρει επειδή δεν θα λαμβάνει πλέον καμία λειτουργία, αλλά κυρίως επειδή η έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας αφήνει το προϊόν ευάλωτο σε επιθέσεις από χάκερ.

Κάποιος δημοσίευσε έναν ανεπίσημο ιστότοπο με τίτλο “Microsoft Graveyard”, ή αλλιώς “Το νεκροταφείο της Microsoft”, όπου μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα τα οποία έχουν “πεθάνει” και ποια είναι τα επόμενα των οποίον η Microsoft θα τερματίσει τη ζωή τους. Στην ουσία, αυτός ο ιστότοπος είναι ένας ιχνηλάτης για “νεκρά” προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσούς.

Κάθε προϊόν επισημαίνεται είτε με ένα φέρετρο είτε με μια ταφόπλακα. Αυτά που σημειώνονται με φέρετρο είναι ακόμη ενεργά και υποστηρίζονται, αλλά έχουν ημερομηνία λήξης υποστήριξης που πλησιάζει και οι χρήστες πρέπει να την γνωρίζουν. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Xamarin είναι το πιο κοντινό στην ηλικία λήξης της υποστήριξης, ακολουθούμενο στενά από το κατάστημα Xbox 360.

Microsoft Graveyard

Οποιοδήποτε προϊόν επισημαίνεται με μια ταφόπλακα στο Microsoft Graveyard έχει ήδη περάσει την ημερομηνία λήξης της υποστήριξής του. Αυτή η ενότητα λειτουργεί τόσο ως υπενθύμιση για να εγκαταλείψετε τα προϊόντα που δεν υποστηρίζονται όσο και ως υπενθύμιση για το πότε η Microsoft τερμάτισε συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το πιο πρόσφατο θύμα είναι το Odyssey, ένα παιχνίδι της Activision Blizzard, το οποίο καταργήθηκε μετά την εξαγορά του στούντιο από τη Microsoft. Αν πάτε λίγο πιο πίσω, θα βρείτε τους τάφους του Xbox Live Gold, του Surface Duo, της Cortana, και άλλων, των οποίων η υποστήριξη διακόπηκε με γρήγορη διαδοχή.

Οι χρήστες των Windows 10 θα σημειώσουν ότι το λειτουργικό τους σύστημα θα πάψει να υποστηρίζεται τον Νοέμβριο του 2025 – όπως πολύ σωστά αναφέρει και το Microsoft Graveyard. Ωστόσο, όσοι θέλουν να αντέξουν λίγο περισσότερο μπορούν να το κάνουν, χάρη στην πρόσφατη ανακοίνωση της Microsoft ότι μπορείτε να πληρώσετε για πρόσθετες ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.