Εδώ και καιρό, οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες και επιθεωρούν κάθε γωνιά του ανθρώπινου σώματος για ίχνη μικροπλαστικών. Δυστυχώς, κάθε έλεγχος οδηγεί στον εντοπισμό μικροπλαστικών και οι ανησυχητικές ανακαλύψεις συσσωρεύονται με τέτοια ταχύτητα, που σύντομα θα είμαστε βέβαιοι πώς έχουμε μικροπλαστικά σε όλο μας το σώμα.

Μικροπλαστικά σε θρόμβους αίματος, σε καρδιά, εγκέφαλο, και πόδια, επιδεινώνουν τη θρόμβωση

Λίγο αφότου ερευνητές στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι τα μικροπλαστικά είχαν διεισδύσει στον ιστό των ανθρώπινων όρχεων, ερευνητές στην Κίνα εντόπισαν τώρα τους ρύπους και στο σπέρμα. Η ομάδα βρήκε μικροσκοπικά θραύσματα πλαστικού σε κάθε δείγμα σπερματικού υγρού που παρείχαν 36 άνδρες συμμετέχοντες από την ενδοχώρα της Κίνας.

Μείωση γονιμότητας από μικροπλαστικά που διεισδύουν στους όρχεις

Τα σωματίδια πολυστυρενίου (PS) ήταν ο πιο άφθονος τύπος που βρέθηκε, αποτελώντας σχεδόν το ένα τρίτο του πλαστικού που εντοπίστηκε στο μέσο δείγμα. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι, αλλά υποψιάζονται ότι τα θραύσματα πολυστυρενίου, πολυαιθυλενίου και PVC είχαν αρχικά καταποθεί ή εισπνευστεί. Μόλις οι ρύποι εισήλθαν στην κυκλοφορία του αίματος, θα μπορούσαν να έχουν διασχίσει το φράγμα αίματος-όρχεων στις σπερματοδόχους κύστεις.

Ανιχνεύθηκαν μικροπλαστικά στον εγκέφαλο του ανθρώπου

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ένα φάσμα ανώμαλων σπερματοζωαρίων που κολυμπούσαν στο σπερματικό υγρό μαζί με τα πλαστικά θραύσματα. Είναι ανησυχητικό ότι πολλά από αυτά ήταν κοντά στα μικροπλαστικά, λυγισμένα, συσπειρωμένα ή είχαν ακανόνιστες ουρές, ενώ ορισμένα φαινόταν να δυσκολεύονται να κινηθούν σωστά.

Μικροπλαστικά σε φραγμένες καρδιακές αρτηρίες βρήκαν επιστήμονες

“Αν και οι παρατηρήσεις αυτές είναι συναρπαστικές, η διαπίστωση μιας άμεσης αιτιώδους σχέσης μεταξύ της έκθεσης σε μικροπλαστικά και των εκτροπών του σπέρματος είναι ακόμη επικείμενη”, σημειώνουν οι ερευνητές. Οι επιπτώσεις των μικροπλαστικών στην υγεία των ανθρώπων είναι προς το παρόν άγνωστες, αλλά το ενδεχόμενο αναπαραγωγικής τοξικότητάς τους έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες.

Ένας τρομερά απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τα μικροπλαστικά από το πόσιμο νερό σας

Σήμερα ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώνεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο. Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως γιατί συμβαίνει αυτό, η χημική ρύπανση φαίνεται να έχει κάποια επίδραση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.