Ένα νέο report της εφημερίδας BanklessTimes, αναφέρεται στη λίστα εκείνη των smartphones που εκπέμπουν ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Αν και η BanklessTimes αναφέρει ότι όλα τα smartphones εκπέμπουν κάποια επίπεδα ακτινοβολίας, τονίζει παράλληλα, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μια τέτοια ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους.

Η Bankless Times ταξινόμησε τα smartphones βάσει των μεγεθών SAR. Πρόκειται για μια τιμή, η οποία μετρά το βαθμό στον οποίο το σώμα απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watts ανά kilogram (W/Kg). Το smartphone εκείνο το οποίο βρέθηκε να βρίσκεται στη κορυφή αυτής της λίστας, είναι το Motorola Edge, με SAR 1.79W/Kg που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της FCC που είναι 1.6W/Kg.

Πίσω από το Edge, βρίσκεται στο ZTE Axon 11 5G με SAR rating .20W λιγότερο σε σχέση με το Edge και πιο συγκεκριμένα στα 1.59W/Kg. Τρίτο στη λίστα, είναι το OnePlus 6T με SAR rating 1.55/Kg. Στη λίστα συναντούμε και smartphones της Sony, με τα Xperia XA2 Plus και Xperia XZ1 Compact να βρίσκονται στην τέταρτη και όγδοη θέση.

Μάλιστα, δεν απουσιάζουν και τρία Google Pixel smartphones. Το Pixel 3XL με 1.39W/Kg να βρίσκεται στη πέμπτη θέση και συνοδεύεται από το Pixel 4a στην έκτη θέση, με τα Pixel 3 και OnePlus 6 να έχουν SAR 1.33W/Kg.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν τα μέγιστα SAR που επιτρέπεται οι συσκευές να εκπέμπουν. Στις ΗΠΑ, τα όρια της FCC αγγίζουν τα 1.6W/Kg και το μόνο smartphone που τα ξεπερνά είναι το Motorola Edge. Πάντως, όπως επισημαίνει η FCC όλα τα smartphones εκπέμπουν ένα ποσό ακτινοβολίας, με τους παράγοντες που να ρυθμίζουν πόση ακριβώς, να είναι ο τύπος της συσκευής, το μοντέλο, η απόσταση από τον πιο κοντινό πύργο κινητής.

Η FCC αναφέρει ότι μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης σε RF ακτινοβολία είναι ο περιορισμός χρήσης του smartphone και η χρήση αξεσουάρ hands-free.

Γιατί πρέπει να κάνεις un-sync τα Google Photos και Apple Photos για τις φωτογραφίες σου!

Τα κινητά με τα χαμηλότερα επίπεδα SAR

Δεδομένα από το German Federal Office for Radiation παρουσιάζουν και τα κινητά με τα χαμηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Όταν θα τυποποιηθουν οι μετρήσεις του SAR τα λέμε..

  1) δεν υπάρχει μετατροπή από αμερικανικό σε ευρωπαϊκό σύστημα μέτρησης.

  2) απλά καταγράφεται η μεγαλύτερη ένδειξη χωρίς να λαμβάνεται υπόψη μέσω χρόνος λήψης
  Συνθήκες χρήσης και τα λοιπά.

  3) δεν λαμβάνεται υπόψιν η απόσταση από την κεραία με την στάθμη σήματος εκπομπής σε εξομοίωση dbm .

  Χωρίς αυτά παραμένει ενα νούμερο χωρίς ουσιαστική χρήση που απλά υπάρχει για να δημιουργεί εντυπωσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.