Οι χρήστες του iPhone έχουν πλήθος επιλογών όσον αφορά τη διαχείριση των φωτογραφιών τους. Το Apple Photos είναι προεγκατεστημένο στη συσκευή, ενώ φυσικά υπάρχει και το Google Photos. Ωστόσο η χρήση και των δυο ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφεύγεται. Και το lifehacker εξηγεί γιατί:

Όπως ίσως θα γνωρίζεις, το Google Photos θέλει να αποτελέσει το μοναδικό μέρος για εσένα θέασης των φωτογραφιών και των video που έχεις, όπως και του συγχρονισμού τους στο cloud. Και σε αυτό δεν διαφέρει το Apple Photos και το iCloud Photos. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί όταν χρησιμοποιείς ήδη το Apple Photos μπορεί κάποιες φορές να προκαλέσει προβλήματα.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Έχεις μια βιβλιοθήκη στο Apple Photos αλλά κατεβάζεις το Google Photos στο iPhone. Η εφαρμογή, σου ζητά να αποκτήσει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σου στην Apple. Ξαφνικά όμως ξεκινάς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από την Google ότι ο αποθηκευτικός χώρος εξαντλείται και ότι θα πρέπει να αγοράσεις περισσότερο για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό σου.

Πάλι, κάτι τέτοιο, δεν αποτελεί πρόβλημα, μπορείς να διαγράψεις ορισμένες από το Google Photos. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι όταν διαγράφεις μια φωτογραφία από το Google Photos, διαγράφει και τις φωτογραφίες από το Apple Photos.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι το Google Photos δεν έχει όλες τις φωτογραφίες από το Apple Photos. Η Google έκανε import όσες μπορούσε περισσότερες και μετά σταμάτησε μόλις έφθασε το όριο. Ο λόγος που βλέπεις όλη την βιβλιοθήκη του Apple Photos στο Google Photos, είναι γιατί το Google Photos κάνει mirror την βιβλιοθήκη στην εφαρμογή της.  Κάποιες δηλαδή μπορεί να είναι στον λογαριασμό σου, άλλες όχι και εμφανίζονται επειδή το Google Photos τις τραβά από το Apple Photos.

Να τι πρέπει να κάνεις:

Απενεργοποίησε τη ρύθμιση που επιτρέπει στο Google Photos να κάνει import την library του Apple Photos. Άνοιξε το Google Photos, πίεσε την φωτογραφία του προφίλ σου και πήγαινε στο Photos settings > Back up & sync και απενεργοποίησε το Back up & sync. Έτσι θα μπορέσεις με ασφάλεια να διαγράψεις αρχεία από το Google Photos χωρίς να διαγραφούν από το Apple Photos.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιο άχρηστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έχω διαβάσει ξανά.
    Το google photos είναι ίσως η καλύτερη υπηρεσία της Google και μακράν η καλύτερη υπηρεσία διαχείρισης φωτογραφιών.
    Αξίζει να δώσει κάποιος 20 ευρώ και να αποκτήσει 100GB έτσι ώστε να βάλει όλες τις φωτογραφίες του εκεί και να γλιτώσει από τις αηδιες της Apple.
    Γιατί έτσι θα μπορεί να αλλάξει από Apple σε Google και να πάρει άμεσα όλες τις φωτογραφίες μαζί του.
    Επίσης αν κάποιος αλλάξει από Google σε Apple με το google photos μπορεί να πάρει μαζί του τις φωτογραφίες.
    Οπότε το άρθρο είναι άθλιο γιατί χωρίς λόγο γράφει να απενεργοποιήσετε το google photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.