Η Apple είναι τραγικά πίσω στις ταχύτητες φόρτισης, καθώς έχουμε ήδη τηλεφωνά που κάνουν μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 10 λεπτά. Τα iPhone 15 φορτίζουν μόνο στα 27W, ενώ η ασύρματή φόρτισή τους είναι στα 15W. Με τον 20W φορτιστή της Apple τα τελευταία τηλέφωνα της εταιρίας χρειάζονται 30 λεπτά για να φορτίσουν μέχρι το 50% της μπαταρίας, με την πλήρη φόρτιση να χρειάζεται πάνω από μία ώρα.

Τώρα όμως, έρχονται πληροφορίες από το ITHome, που αναφέρουν πως η φόρτιση των iPhone 16 θα ανέβει από τα 27W στα 40W, που είναι μια αύξηση 48.1%. Η ασύρματη φόρτιση θα δει και αυτή 33% αύξηση, από τα 15W στα 20W.

Αν και αυτές οι αυξήσεις δε θα κάνουν τα iPhone 16 να φορτίζουν όσο ο ανταγωνισμός από το Android, θα δώσουν όμως στους χρήστες μια ικανή μείωση στους χρόνους φόρτισης. Βέβαια, θα πρέπει να αγοράσουν νέους φορτιστές, καθώς δεν θα υπάρχουν στη συσκευασία οι νέοι φορτιστές.

Παράλληλα, οι συσκευές iPhone 16 θα δουν αύξηση στην μπαταρία τους, εκτός από το iPhone 16 Plus, που θα δει μείωση για κάποιο λόγο. Οι χωρητικότητες των μπαταριών θα είναι οι παρακάτω.

  • iPhone 16 -3561mAh +6% από το iPhone 15
  • iPhone 16 Plus-4006mAh -8,6% από το iPhone 15 Plus
  • iPhone 16 Pro -3355mAh +2,47%
  • iPhone 16 Pro Max -4676mAh +5,58%

Σημαντική αύξηση και στην μπαταρία λοιπόν, όμως αρκετά πίσω σε σχέση με το Android, καθώς το iOS δεν έχει πραγματικό multitasking σε όλες τις εφαρμογές, όπως έχει το Android. Για αυτό και το τελευταίο, χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερες μπαταρίες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο οι συσκευές στο Android φορτίζουν αρκετά γρηγορότερα.

Θέμα αύξησης των ορίων ακτινοβολίας βάζουν οι πάροχοι κινητής στην Ελλάδα

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτή τη φήμη, όμως φέτος είναι και η χρονιά που η Apple θα πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει την μεγάλη απόσταση που έχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις ταχύτητες φόρτισης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι φήμες να επιβεβαιωθούν, καθώς οι συσκευές της Apple χρειάζονται σίγουρα πιο γρήγορη φόρτιση. Πιθανότατα θα δούμε την αύξηση στις ταχύτητες φόρτισης στα Pro μοντέλα της σειρά 16, όμως ελπίζουμε να έχουμε την ίδια φόρτιση και στα πιο απλά μοντέλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.