Βρισκόμαστε λίγους μήνες μακρυά από το λανσάρισμα των iPhone 15 series, αλλά ορισμένες πηγές έχουν την άποψη πως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο για τους διαδόχους τους, τα iPhone 16 και 16 Pro series.

Σύμφωνα με τον Ross Young τα smartphone της Apple για το 2024 θα έχουν νέα μεγέθη οθονών με αυξημένη αναλογία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα Pro μοντέλα και είπε ότι θα έχουν οθόνες 6.2x” και 6.8x”, το απλό και το Max αντίστοιχα.

Ωστόσο, σε αυτό το leak η πληροφορία που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αναλογία. Η αλλαγή στην αναλογία της οθόνης είναι μία περίπλοκη διαδικασία τόσο σχεδιαστικά όσο και στην υλοποίηση.

Μία τέτοια τροποποίηση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές όσων αφορά τις διαστάσεις των iPhone 16 Pro. Αναλογίες όπως 20:9 ή 20.5:9 μπορούν να αλλάξουν δραστικά την ευκολία λαβής των smartphone.

Οι ψηλότερες οθόνες είναι καταλληλότερες για κάθετο περιεχόμενο, το οποίο αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου που προβάλλουν οι χρήστες έξυπνων τηλεφώνων. Επιπλέον, συνήθως, ανήκουν σε συσκευές που είναι πιο εύκολες στο κράτημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.