Τα iPhone 15 είναι τα πρώτα Apple smartphones με USB-C. Όμως, όλο αυτό δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Το πρόβλημα δεν είναι η θύρα, αλλά τα γνωστά κόλπα της Apple που προσπαθεί να πουλήσει αξεσουάρ. Παίρνεις ένα smartphone και πριν το καταλάβεις έχεις σκάσει στην εταιρεία περισσότερα λεφτά από όσα έκανε η συσκευή σε αξεσουάρ.

Πωλητές προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πελάτες για να μην αγοράσουν ένα “συμβατικό” USB-C καλώδιο γιατί θα κάνει ζημιά στο τηλέφωνο τους. Το προσωπικό στα καταστήματα της Apple εκπαιδεύεται να σου πασάρει τα καλώδια της εταιρείας και τον αντίστοιχο φορτιστή, γιατί αυτός που έχεις δεν κάνει. Αυτά, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Τώρα, το MacRumors αναφέρει πως κάποια power bank αποτυγχάνουν να φορτίσουν τα iPhone 15. Στοιχεία από το forum της ιστοσελίδας και το reddit δείχνουν ότι δεν μπορούν όλα τα power bank που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή να φορτίσουν τα νεότερα smartphone της Apple. Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά αποτυγχάνει η σύνδεση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το iPhone 15 αποτυγχάνει να φορτίσει από το power bank. Το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο, καθώς σημειώθηκαν περιπτώσεις που το smartphone φορτίζει το power bank. Δυστυχώς, δεν μπορεί να δημιουργηθεί λίστα με τα power bank που δεν λειτουργούν σωστά με τα νέα τηλέφωνα της Apple, γιατί απλά είναι πάρα πολλά.

Ένα μοντέλο που επηρεάζεται είναι το Anker PowerCore Slim 10K PD. Η εταιρεία λέει ότι μάλλον η αιτία είναι η δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης των iPhone 15, η οποία επηρεάζει τη USB-C θύρα του power bank. Καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λύση, όσοι θέλουν να φορτίσουν το smartphone με αυτό το power bank πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη USB-A θύρα που διαθέτει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.