Τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για την Apple. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα τα iPhone 15 και κάποιοι τα χρησιμοποιούν εδώ και μια εβδομάδα. Αν και τα νέα iPhone έχουν λάβει πολλούς επαίνους για τις βελτιώσεις που φέρνουν, αυτός ο έπαινος επισκιάστηκε από παράπονα για το πώς ο σχεδιασμός τους δεν είναι τόσο καλός και πώς δεν φαίνεται να μπορεί να κρατήσει τις θερμοκρασίες υπό έλεγχο.

Τα περισσότερα από αυτά τα παράπονα φαίνεται να προέρχονται από τους χρήστες των iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, ειδικά αυτά που αφορούν την υπερθέρμανση, καθώς το απλό μοντέλο και το Plus δεν διαθέτουν το νέο chip A17 της Apple. Πολλοί περιμένουν ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων θέρμανσης, αλλά μέχρι τότε ίσως η Apple χρειαστεί να ανακαλέσει τα νεότερα flagship της.

Ένας χρήστης του 15 Pro μοιράστηκε μια φωτογραφία του τηλεφώνου του που διογκώθηκε στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό συνέβη εφόσον άρχισε να χρησιμοποιεί μια θήκη, γεγονός που πιθανώς είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί θερμότητα στο εσωτερικό του τηλεφώνου. Τα 15 Pro και 15 Pro Max έχουν προβλήματα με τη διατήρηση της θερμότητας υπό έλεγχο out of the box και είναι πιθανό η τοποθέτηση θήκης σε αυτά να επιδεινώνει το πρόβλημα.

Apple iPhone 15 Pro Max Overheating Battery F

Δεν υπερθερμαίνονται όλα τα iPhone 15 Pro ή 15 Pro Max, οπότε δεν φαίνεται να επηρεάζονται όλες οι μονάδες. Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένο ώστε η Apple να μην μπορεί να κρύψει τα πράγματα κάτω από το χαλί ή να πει στον κόσμο ότι “το κρατάει λάθος”, όπως έκανε πριν από χρόνια ως απάντηση στα προβλήματα σύνδεσης του iPhone 4.

Οι ενημερώσεις λογισμικού που αναμένεται να κάνουν τον A17 να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και, ως εκ τούτου, να λειτουργεί πιο “δροσερά” θα μπορούσε να είναι μια λύση που επιδιώκει η Apple. Όμως, αν οι χρήστες βλέπουν ήδη την μπαταρία του τηλεφώνου τους να διογκώνεται, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός βαθύτερου προβλήματος που δεν μπορεί να διορθωθεί μέσω λογισμικού.

Προς το παρόν, η Apple παρέχει δικαιολογίες όπως ότι φταίει η αρχική ρύθμιση της συσκευής για το γεγονός ότι τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max θερμαίνονται πιο πολύ από το συνηθισμένο. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μία πιο σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος από την αμερικανική εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι ξέρουμε ότι τα iPhone τα αγοράζουμε όλοι για το μήλο που έχουν από πίσω. Το φούσκωμα της μπαταρίας σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει τον τρόπο που φαίνεται μήλο, μάλιστα θεωρώ ότι όταν είναι πιο φουσκωμένο φαίνεται και πιο ώριμο το μήλο άρα και καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση η apple θα βγάλει κάποιο gadget αξίας 300€ που θα το ξεφουσκώνει για όσους δεν το γουστάρουν τόσο μεγάλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.