Το iPhone 15 και το 15 Pro μπορούν να φορτίσουν από το 0 στο 100% σε λιγότερο από δύο ώρες με ένα καλώδιο USB-C και τον τυπικό 20W USB-C φορτιστή της Apple. Επιπλέον, το iPhone 15 μπορεί να φορτίσει με μέγιστο φορτίο 27 Watt μέσω της θύρας USB-C. Ωστόσο, αυτό παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τη σειρά iPhone 14 που μπορούσε να φορτίσει με την ίδια ταχύτητα μέσω Lightning.

Αυτό που διαφέρει όμως με τη USB-C είναι ότι το iPhone μπορεί πλέον να αποδίδει σημαντικά περισσότερη ισχύ στα αξεσουάρ. Το βασικό μοντέλο των 15 series θα μπορεί να εξάγει έως και 4.5 watt σε αξεσουάρ μέσω USB-C. Συγκριτικά, η Lightning στα προηγούμενα iPhone έβγαζε σημαντικά λιγότερα, περίπου 0.3 watt το πολύ.

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος των αξεσουάρ για iPhone ενδεχομένως να επεκταθεί σημαντικά, τώρα που οι συσκευές μπορούν να τροφοδοτούνται επαρκώς από τη θύρα του ίδιου του Apple smartphone.

Για παράδειγμα, οι φορητοί σκληροί δίσκοι USB-C με τροφοδοσία Bus μπορούν τώρα να συνδεθούν απευθείας στο iPhone για να χρησιμεύσουν ως εξωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Στο iPhone 15 Pro, η θύρα USB-C είναι USB 3 που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως και 10Gbps.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης, η Apple πρότεινε ότι οι πελάτες – σε περίπτωση ανάγκης – μπορούν ακόμη και να φορτίζουν τα AirPods ή το Apple Watch τους εν κινήσει, συνδέοντάς τα στο iPhone 15 με ένα καλώδιο φόρτισης USB-C. Να σημειώσουμε, ότι ήδη δοκίμασαν να φορτίσουν Android smartphone με iPhone, και το αντίστροφο, με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.