Κάθε χρόνο ο κορυφαίος tech YouTuber Marques Brownlee, γνωστός ως MKBHD, πραγματοποιεί τα Smartphone Awards στα οποία βραβεύει τα καλύτερα έξυπνα τηλέφωνα της χρονιά που πέρασε. Τα τελευταία χρόνια, τα iPhone κατακτούν τρεις διαφορετικές κατηγορίες, αλλά φέτος τα πράγματα άλλαξαν.

Για φέτος, ο MKBHD επέλεξε ως το καλύτερο μεγάλο τηλέφωνο το Samsung Galaxy S22 Ultra με την 6.8 ιντσών οθόνη του καθώς εκμεταλλεύεται τη μεγάλη οθόνη με το stylus και έχει βελτιστοποιημένο λογισμικό, διαθέτει μεγάλη μπαταρία 5.000mAh και σύστημα τεσσάρων καμερών.

Πέρυσι, το καλύτερο μικρό smartphone ήταν το iPhone 13 mini, αλλά φέτος ο MKBHD δεν επέλεξε βασικό 14 γιατί απλά δεν είναι μικρό. Ο νικητής της κατηγορίας είναι το ASUS Zenfone 9 με 5.9 ιντσών οθόνη, το οποίο δεν το λες και μικρό, αλλά παραμένει ένα από τα μικρότερα τηλέφωνα της αγοράς, με flagship specs, πολύ καλή κάμερα, θύρα ήχου, και πολύ καλή αυτονομία.

Κάμερα, αρκετοί περιμένουν να δουν τον νικητή αυτής της κατηγορίας. Σύμφωνα με τον MKBHD το τηλέφωνο με την καλύτερη κάμερα φέτος είναι το iPhone 14 Pro Max γιατί προσφέρει πιο πλούσια εμπειρία κάμερας συμπεριλαμβανομένων του πόσο γρήγορα μπορείς να ανοίξεις την εφαρμογή και να ξεκινήσεις να φωτογραφίζεις, τη συνοχή μεταξύ όλων των φακών, και το πόσο καλή είναι η συσκευή στη λήψη βίντεο σε σύγκριση με όλα τα Android smartphones.

Όσον αφορά την αυτονομία, ο MKBHD διάλεξε το ASUS ROG Phone 6 με 6.000mAh μπαταρία και παράλληλα υποστηρίζει 65W γρήγορη ενσύρματη φόρτιση που βοηθά στην αναπλήρωση τους μπαταρίας από 0% σε 100% σε λιγότερο από μία ώρα. Σε επίπεδο design, τα πράγματα ήταν εύκολα, ο YouTuber επέλεξε το Nothing Phone (1) το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόλογο ως πακέτο, αλλά σίγουρα έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον σχεδιασμό και οι λειτουργίες των LED ξεχωρίζουν.

Πέρυσι, ο νικητής της κατηγορίας για τιμή της συσκευής ήταν το Pixel 6 και φέτος η Google κατάφερε να κρατήσει τη θέση της με το Google Pixel 7 που κοστίζει 599 δολάρια και διαθέτει specs που δεν βρίσκουμε σε μερικά πολύ ακριβά flagship smartphones. Η καταστροφή της χρονιάς, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι για τον MKBHD το OnePlus 10T το οποίο δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των καταναλωτών καθώς το hype ήταν μεγαλύτερο από την πραγματική “αξία” του τηλεφώνου.

Φτάσαμε στο βραβείο που όλοι περίμεναν, ποιο είναι το καλύτερο smartphone της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας σε μερικά 24ωρα; Σύμφωνα με τον MKBHD, αυτό το τηλέφωνο είναι το Google Pixel 7, γιατί έχει πολύ καλή τιμή, καλές κάμερες, οθόνη, και μπαταρία, επιπλέον προσφέρει flagship εμπειρία software τη στιγμή που κοστίζει πολύ λιγότερο από τα “κορυφαία” τηλέφωνα της αγοράς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.