Η Huawei ισχυρίζεται ότι τα Watch 4 που έκαναν ντεμπούτο πρόσφατα έχουν την ικανότητα να ελέγχου το σάκχαρο στο αίμα του χρήστη χωρίς να χρησιμοποιούν ούτε μία σταγόνα αίμα. Προφανώς πρόκειται για τις πρώτες συσκευές του είδους τους που κάνουν κάτι τέτοιο. Είναι όμως δυνατό αυτό και αν να πώς;

Μέχρι τώρα, τα smartwatches έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τον ύπνο, τον καρδιακό ρυθμό, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, και πρόσφατα η Samsung προσέφερε τη δυνατότητα ανίχνευσης της θερμοκρασίας του σώματος με τα Galaxy Watch τελευταίας γενιάς. Ωστόσο, κανένα δεν παρακολουθεί το ζάχαρο στο αίμα.

Σύμφωνα με τη Huawei, τα Watch 4 το αλλάζουν αυτό διότι διαθέτουν μια νέα σουίτα χαρακτηριστικών αφιερωμένη στην αξιολόγηση του υψηλού σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σουίτας είναι η αξιολόγηση του υπεργλυκαιμικού κινδύνου, η οποία στοχεύει στην ανίχνευση μη φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα για την προβολή προειδοποίησης που ενημερώνει τον χρήστη αν βρίσκονται ή όχι στη ζώνη κινδύνου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Huawei, Yu Chengdong, με δημοσίευση του στο Weibo περιέγραψε λεπτομερώς τα Watch 4, αλλά όσον αφορά τη διαδικασία συλλογής δεδομένων για το σάκχαρο στο αίμα προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο συνοπτικός γίνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Chengdong, τα Huawei Watch 4 χρησιμοποιούν μια “λειτουργία μικρο-φυσικής εξέτασης”, η οποία μπορεί να μετρήσει 10 ζωτικά σημεία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει άμεση σχέση με την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά ποια είναι τα δεδομένα που καταγράφουν τα smartwatches.

Το προωθητικό υλικό δείχνει τη λειτουργία σε χρήση, με το Watch 4 να εμφανίζει μια ειδοποίηση που αναφέρει, πιθανώς, “Μπορεί να έχετε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, λάδι και λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλού σακχάρου στο αίμα. Παρακαλούμε συνεχίστε να το φοράτε”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.