Ο Chrome τείνει να είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες του Android, κυρίως επειδή έρχεται προεγκατεστημένος στα περισσότερα smartphone. Ωστόσο, η Microsoft μπορεί να προσθέσει κάτι στον Edge για κινητά που θα μπορούσε να κερδίσει τους χρήστες του Android και να μειώσει το μερίδιο του Chrome.

Φαίνεται ότι ο Edge για Android αποκτά υποστήριξη για επεκτάσεις (extensions). Ο χρήστης Leopeva64 του Twitter μοιράστηκε ένα σύνολο εικόνων που δείχνουν την υποστήριξη επεκτάσεων στο pre-release build της έκδοσης 123 του browser. Η λειτουργία φαίνεται να είναι κρυμμένη πίσω από ένα flag και πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί για να τη χρησιμοποιήσετε – οδηγίες στο παρακάτω tweet.

Μόλις ενεργοποιηθεί το flag, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει πρόσθετα, όπως ακριβώς μπορεί με τον Firefox για Android. Αυτό σημαίνει ότι ο Edge θα ενταχθεί στη μικρή λίστα των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά που υποστηρίζουν extensions. Όταν είναι διαθέσιμο το χαρακτηριστικό, προφανώς θα εμφανίζεται στο μενού του Edge.

Φαίνεται ότι αυτή η πρώιμη έκδοση του Microsoft Edge διαθέτει επίσης μια σελίδα Extensions που βρίσκεται σε beta. Όπως ίσως υποψιάζεστε, δεν υπάρχουν ακόμα πολλές διαθέσιμες επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, η σελίδα “Extensions Beta” απαριθμεί τρία διαθέσιμα πρόσθετα: Dark Reader, uBlock Origin και Global Speed.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσο σύντομα αυτή η λειτουργία θα φτάσει στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, αυτό το build έχει προγραμματιστεί να μπει στη beta έκδοση μέσα στον Φεβρουάριο και στη σταθερή μέχρι τον Μάρτιο. Είναι πιθανό η υποστήριξη των επεκτάσεων να διατεθεί ευρέως από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το side panel του edge desktop κάνει μεγάλη διαφορά για εμένα.
    Επίσης το ενσωματωμένο adblock του edge android Είναι ό,τι πρέπει.
    Τραγική ειρωνεία όλα αυτά τα δοκίμασα σε chrome OS 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.