Μια απίστευτη είδηση κάνει τον γύρω του διαδικτύου, που έχει να κάνει με τον Microsoft Edge. Σύμφωνα με τον Tom Warren του The Verge, ο Edge εξάγει δεδομένα από τον Chrome και άλλους browsers, χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη.

Όλα δείχνουν πως ο Edge έχει πρόσβαση στα δεδομένα μας από άλλους περιηγητές που χρησιμοποιούμε στα Windows, όπως ο Chrome, ο Opera και ο Firefox. Μάλιστα, φαίνεται να τραβάει τα δεδομένα των χρηστών, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, ο φυλλομετρητής της Microsoft, πρακτικά κλέβει την λίστα με τις καρτέλες που είναι ανοιχτές στις άλλες εφαρμογές περιήγησης. Την “κλοπή” πραγματοποιεί η λειτουργεία μεταφοράς δεδομένων από άλλο περιηγητή, μια λειτουργία που έχουν όλοι οι browsers, ώστε να κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση του χρήστη. Πάντα όμως, η εφαρμογή ζητάει την άδεια του χρήστη για να προχωρήσει στην μεταφορά των δεδομένων και αυτό γίνεται κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής. Η εφαρμογή ψάχνει για άλλους browsers και στην συνέχεια ρωτάει τον χρήστη για τα δεδομένα που θέλει να φέρει. Μετά παραμένει απενεργοποιημένη μέχρι να την ζητήσει ξανά ο χρήστης.

https://twitter.com/tomwarren/status/1750175894306439601

Ο Tom Warren όμως, περιγράφει την εμπειρία του μετά την τελευταία ενημέρωση των Windows 11. Μετά την αναβάθμιση, είδε πως ο Edge είχε ανοιχτές τις καρτέλες που είχε αφήσει ανοιχτές στον Chrome, πριν την επανεκκίνηση. Ο ίδιος δεν είχε δώσει ποτέ την άδεια στον Edge να φέρει δεδομένα από άλλους browsers.

Ο Tom Warren, μετά από έρευνα είδε πως δεν ήταν ο μόνος χρήστης, καθώς βρήκε αρκετούς που ανέφεραν την ίδια συμπεριφορά στα κοινωνικά δίκτυα και τα forums του διαδικτύου.

Δες του πόντους ποινής στο δίπλωμα με ένα κλικ!

Στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάποια δήλωση από την Microsoft για το θέμα. Μπορεί απλά να είναι ένα bug στην νέα έκδοση του Edge που να προκαλεί αυτή την συμπεριφορά ή μπορεί να είναι άλλο ένα τρικ της Microsoft για να πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τον Edge, δείχνοντάς του πως δεν διαφέρει τόσο πολύ από τον Chrome.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.