Οι τεχνολογίες ταυτοποίησης με βιομετρικές μεθόδους είναι αρκετές. Στα πιο οικονομικά smartphones, ή σε συσκευές που δεν το επιτρέπει η κατασκευή τους, βρίσκουμε των αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Από την άλλη, premium flagship συσκευές διαθέτουν ultrasonic αισθητήρες κάτω από την οθόνη. Τα Google Pixel βρίσκονται κάπου στη μέση, διαθέτουν οπτικούς αισθητήρες κάτω από την οθόνη. Δυστυχώς, χρήστες των Google Pixel 6 και Pixel 7 series αναφέρουν εδώ και καιρό ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυτούς τους αισθητήρες.

Όπως δηλώνουν κάτοχοι των Pixel 6 και Pixel 7 series δυσκολεύονται να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνα τους γιατί οι οπτικοί αισθητήρες που διαθέτουν δεν λειτουργούν όταν τα δάχτυλα τους είναι καθαρά και στεγνά. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό ή καλύτερα περίεργο. Κάποιοι λένε ότι αν τρίψουν το δάχτυλο τους στο κάτω μέρος της μύτης, οπότε στην ουσία “λαδώνουν” το δάχτυλο με τα λιπαρά του προσώπου τους, τότε ο αισθητήρας αναγνωρίζει αμέσως το δαχτυλικό αποτύπωμα και ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Η Google δεν έχει αναφέρει αν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, πέρα από κάποια update που υποτίθεται ρυθμίζουν τη συμπεριφορά του οπτικού αισθητήρα. Όπως και να έχει, οι χρήστες που δοκιμάζουν να ξεκλειδώσουν το Google Pixel 6 ή Pixel 7 που διαθέτουν με το “λάδι” της μύτης τους αυξάνονται και έως τώρα όλοι δηλώνουν ότι όντως το κόλπο αυτό λειτουργεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.