Σημαντική αδυναμία στην επικοινωνία καταγράφουν τα funds λόγω των εξαφανισμένων δανειοληπτών, τα οποία διαχειρίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ που τους έχουν μεταβιβάσει οι τράπεζες στην Ελλάδα και ζητούν πρόσβαση στους αριθμούς / emails του taxisnet.

Κάνε τον τουρίστα και πάρε μια Vodafone SIM με Unlimited data για ΟΛΟΥΣ χωρίς συμβόλαιο!

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές οι εξαφανισμένοι δανειολήπτες στερούνται ευνοικών ρυθμίσεων και μιας βιώσιμης λύσης για την εξόφληση των οφειλών τους και ρύθμιση επιδιώκεται όταν φθάνουν στον πληστηριασμό ή κατάσχεση

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει κίνητρο να προβεί σε νομοθετική παρέμβαση που θα επιτρέψει την πρόσβαση των τραπεζών και των servicers στα στοιχεία επικοινωνίας των “άφαντων” οφειλετών, καθώς μεγάλο μέρος αυτού του χρέους αφορά σε απαιτήσεις που έχουν τιτλοποιηθεί με κρατικές εγγυήσεις μέσω των προγραμμάτων “Ηρακλής”.

Ουσιαστικά πρόκειται για οφειλές άνω των 50 δισ. ευρώ, με τα μισά τιτλοποιμένα χαρτοφυλάκια να κινδυνεύουν με κατάπτωση των κρατικών εγγυήσεων σε κάποια χρόνια από σήμερα εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των servicers στην ανάκτηση των απαιτήσεων.

Αν δοθεί λοιπόν η δυνατότητα επικοινωνίας, τα ποσοστά ρυθμίσεων λένε θα βελτιωθούν θεαματικά, εξηγώντας ότι περισσότεροι από 2.2 εκατ. δανειολήπτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.