Το AR/VR headset πάνω στο οποίο εργάζεται η Apple, εδώ και χρόνια, πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι οι φήμες για τη συσκευή αυξάνονται. Το Bloomberg μοιράστηκε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διεπαφή του headset, τις εφαρμογές που θα διαθέτει, και τον τρόπο λειτουργίας του.

Το mixed reality headset θα έχει διεπαφή τύπου iOS που θα περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες διαθέσιμες σε iPhone και iPad, με το headset να μπορεί επίσης να χρησιμεύει ως εξωτερική οθόνη για Mac. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν την οθόνη του Mac σε VR, ελέγχοντας τον υπολογιστή με φυσικό πληκτρολόγιο και trackpad/ποντίκι.

Η χρήση του headset θα φαίνεται οικεία στους χρήστες της Apple, με μια διεπαφή που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την εμφάνιση ενός iPhone ή ενός iPad. Θα υπάρχει μια αρχική οθόνη με εικονίδια εφαρμογών που μπορούν να αναδιαταχθούν, καθώς και προσαρμόσιμα widget.

Η παρακολούθηση των ματιών και των χεριών θα είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης για το headset, με την Apple να χρησιμοποιεί εξωτερικές κάμερες που μπορούν να αναλύσουν τα χέρια και τα μάτια ενός χρήστη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει το headset κοιτάζοντας ένα στοιχείο στην οθόνη για να το επιλέξει και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κινήσεις για να ενεργοποιήσει το στοιχείο στην οθόνη. Σε αντίθεση με άλλες επιλογές headset, η Apple δεν θα βασίζεται σε φυσικό ελεγκτή.

Πιθανόν το headset θα ονομάζεται “Reality Pro”, θα μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας. Η επαυξημένη πραγματικότητα θα επικαλύψει εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, ενώ η εικονική πραγματικότητα είναι ένα εξ ολοκλήρου ένα εικονικό περιβάλλον που αποκλείει το περιβάλλον του χρήστη.

Τα χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας θα λειτουργούν μέσω μιας λειτουργίας pass-through που θα χρησιμοποιεί τις εξωτερικές κάμερες του headset και η εναλλαγή μεταξύ AR και VR θα γίνεται με ένα κουμπί ελέγχου που μοιάζει με Digital Crown.

Η τηλεδιάσκεψη θα είναι στο επίκεντρο, με την Apple να προσθέτει δυνατότητες συνομιλίας μέσω βίντεο και αίθουσες συσκέψεων που βασίζονται στο FaceTime. Το πραγματικό πρόσωπο και το πλήρες σώμα ενός χρήστη θα αποδοθούν σε εικονική πραγματικότητα για διαδραστικές συναντήσεις, και τα ρεαλιστικά avatar θα είναι διαθέσιμα για προσωπικές συνομιλίες. Το FaceTime με πολλούς συμμετέχοντες θα χρησιμοποιεί λιγότερο λεπτομερή avatar όπως τα Memoji.

Η Apple εργάζεται σε περιεχόμενο VR με εταιρείες πολυμέσων όπως η Disney και η Dolby, ενώ ενημερώνει εκπομπές και ταινίες του Apple TV+ που θα εκμεταλλεύονται το headset. Στόχος της Apple είναι να προσφέρει στους θεατές την εμπειρία της θέασης μιας γιγαντιαίας οθόνης σε ένα περιβάλλον όπως η έρημος ή το διάστημα.

Η λίστα των εφαρμογών περιλαμβάνει τα Safari, Photos, Mail, Messages, ‌Apple TV+‌, Apple Music, Podcasts, και Calendar, και τα headset θα έχουν ένα αποκλειστικό App Store για third-party περιεχόμενο. Η Siri θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισαγωγή κειμένου, όπως και με ένα πληκτρολόγιο iPhone, iPad ή Mac. Η Apple εργάζεται σε μια λειτουργία πληκτρολόγησης στον αέρα, αλλά δεν αναμένεται να είναι έτοιμη με την κυκλοφορία της συσκευής.

Για όσους φορούν γυαλιά, η Apple θα παρέχει προσαρμοσμένους φακούς που θα μπορούν να κουμπώνουν μέσα στο περίβλημα του headset και η Apple αναμένει από τους χρήστες να φορούν AirPods για να έχουν μια ακουστική εμπειρία εφάμιλλη με την οπτική εμπειρία που παρέχει το headset, αν και θα έχει ενσωματωμένα ηχεία.

Το headset θα έχει μια εξωτερική μπαταρία για να αποτρέψει την υπερθέρμανση κοντά στο πρόσωπο του χρήστη λόγω των chip υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για τη συσκευή. Η μπαταρία έχει περίπου το μέγεθος δύο μοντέλων iPhone 14 Pro Max και θα προσφέρει περίπου δύο ώρες αυτονομία.

Η εξωτερική μπαταρία θα επιτρέπει στους χρήστες να την αλλάζουν και να φορτίζουν μια άλλη για να χρησιμοποιούν τη συσκευή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το AR/VR headset της Apple θα έχει οθόνες 4K microOLED, περισσότερες από δώδεκα κάμερες, παρακολούθηση ίριδας, ανίχνευση εκφράσεων προσώπου, και πολλά άλλα. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023 και θα πωλούνται για περίπου 3.000 δολάρια.

Για να ενδιαφερθούν οι χρήστες για το headset, τα Apple Store θα διαθέτουν μια ειδική περιοχή όπου θα μπορεί να γίνει επίδειξη και οι χρήστες να τα δοκιμάσουν σε ποικίλα σενάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.