Μετά την κυκλοφορία των νέων χρωμάτων και του ανανεωμένου UI στην εφαρμογή για smartphones, το Google Maps παίρνει τη νέα χρωματική παλέτα και στο Android Auto. Τα νέα χρώματα δεν έχουν ενθουσιάσει τους χρήστες, που λένε ότι κάνουν τους χάρτες πιο δύσκολα αναγνώσιμους, αλλά ο κολοσσός της αναζήτησης φαίνεται να διαφωνεί.

Η πιο ψυχρή παλέτα χρωμάτων μπορεί να μην φαίνεται σαν μια μεγάλη αλλαγή στο UI, αλλά είναι κάτι. Θα παρατηρήσετε αλλαγές όχι μόνο στην παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείται, αλλά και σε όλα τα κείμενα, την γραμμή πλοήγησης και την κάρτα κατεύθυνσης στο επάνω μέρος.

Σύμφωνα με το 9To5Google, η γραμμή πλοήγησης είναι πολύ πιο μπλε και η κάρτα κατεύθυνσης στην κορυφή αποκτά μια πιο σκούρα πράσινη απόχρωση με ανανεωμένο κείμενο.

Συνολικά, οι νέες χρωματικές αλλαγές στην εφαρμογή Google Maps στο Android Auto φαίνονται καλές. Για παράδειγμα, το χρώμα της μέντας για τα πάρκα και τα δάση βοηθά τους χρήστες να διακρίνουν εύκολα τους δρόμους από τις περιοχές που καλύπτονται από γρασίδι – σύμφωνα με τη Google. Επιπλέον, το Google Maps εμφανίζει τις πινακίδες διέλευσης δρόμων με λευκό χρώμα, δίνοντας μεγαλύτερη ορατότητα στα επίπεδα μεγέθυνσης.

Επιπροσθέτως, τα μονοπάτια σε φυσικά περιβάλλοντα είναι λιγότερο εμφανή στη νέα χρωματική παλέτα, κάτι που αποδεικνύει ότι ίσως τελικά οι χρήστες έχουν δίκιο που δεν συμπαθούν τα νέα χρώματα. Τέλος, τα κτίρια και οι τεράστιες κατασκευές χρωματίζονται σε αποχρώσεις του γκρι και του ανοιχτού κίτρινου, ανάλογα με την εξέχουσα θέση τους, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι αποκτούν μια πιο σκούρα γκρι απόχρωση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.