Τα AirPods Pro 2 έχουν μερικές σημαντικές βελτιώσεις, σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι δυνατές χάρη στο νέο H2 chip. Ένας μουσικός και προγραμματιστής, ο Stephen Coyle, δοκίμαζε τα ακουστικά και ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

Ίσως το μεγαλύτερο αρνητικό στοιχείο του Bluetooth, και γενικά των ασύρματων τεχνολογιών, είναι η καθυστέρηση. Οι εταιρείες έχουν καταφέρει να μειώσουν αρκετά αυτό το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Στην περίπτωση των ακουστικών, η καθυστέρηση αφορά την μετάδοση του ήχου από τη συσκευή στα ακουστικά.

Συνήθως, η καθυστέρηση δεν αποτελεί πρόβλημα όταν ακούμε μουσική ή βλέπουμε κάποιο βίντεο, όπου διάφορες τεχνολογίες συμβάλουν στον συγχρονισμό. Ωστόσο, όταν κάνουν την εμφάνιση τους “απρόβλεπτοι” ήχοι, όπως ειδοποιήσεις, ηχητικά εφέ, κλικ πληκτρολογίου, και άλλα, εκεί είναι που η καθυστέρηση γίνεται αισθητή.

Τα πρώτα AirPods Pro παρουσίασαν σημαντική βελτίωση συγκριτικά με τα απλά AirPods. Όμως, φαίνεται ότι τα AirPods Pro 2 πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Ο Coyle ανακάλυψε ότι το ηχείο της συσκευής παίζει τον ήχο με 83ms καθυστέρηση και τα AirPods 1 τον αναπαράγουν μετά από 296ms. Όμως, τα Pro μειώνουν τον χρόνο στα 167ms, τα 2 στα 153ms, και τα Pro 2 τον κατεβάζουν στα 126ms.

Σε κάποιους μπορεί τα 126ms να φανούν πολλά, αλλά αν κάποιος υπολογίσει τη διαφορά με το ηχείο που διαθέτει η συσκευή, τότε μιλάμε για φαινομενική καθυστέρηση 43ms μόνο. Επιπλέον, η Apple βελτίωσε την καθυστέρηση με το H2 chip κατά 41ms, μιλάμε για 25% βελτίωση από γενιά σε γενιά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.