Η εφαρμογή Shortcuts της Apple έχει εξελιχθεί πολύ από τότε που η εταιρεία εξαγόρασε την Workflow το 2017. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια σειρά από αυτοματοποιημένες διαδικασίες σε iPhone, iPad, Mac, ακόμα και στο Apple Watch. Με το iOS 17 η Apple προσθέτει ακόμα περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή, η οποία υποστηρίζει πλέον ενέργειες της εφαρμογής Camera με νέες συντομεύσεις κάμερας.

Η τελευταία beta του iOS 17 που είναι διαθέσιμη σε προγραμματιστές και beta testers των δημοσίων δοκιμαστικών εκδόσεων προσθέτει νέες ενέργειες Shortcuts για να ανοίγουν συγκεκριμένες λειτουργίες κάμερας στην εφαρμογή Camera. Με τη νέα ενέργεια “Open camera”, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών τρόπων λειτουργίας κάμερας και να ανοίξουν αμέσως οποιαδήποτε προεπιλογή χρησιμοποιώντας συντομεύσεις.

Φαίνεται ότι υπάρχουν εννέα διαφορετικές λειτουργίες διαθέσιμες, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτει ο χρήστης: Photo, Selfie, Video, Portrait, Portrait Selfie, Cinematic, Slo-Mo, Time-Lapse, και Pano.

Αυτές οι συντομεύσεις κάμερας στο iOS 17 μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες για πολλά πράγματα, όπως η δημιουργία φωνητικών εντολών για τη χρήση της Siri για το άνοιγμα της εφαρμογής Camera σε μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσθέσει εικονίδια για γρήγορη πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία απευθείας από την αρχική οθόνη της συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.