Η Apple ανακοίνωσε τα iOS 17 και iPadOS 17, κατά τη διάρκεια του WWDC 2023. Οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων φέρνουν διάφορες αλλαγές και αρκετά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα νέα OS έχουν λειτουργία που βοηθά στη μειωμένη καταπόνηση των πατιών.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμο στο iOS 17 και το iPadOS 17, ονομάζεται Screen Distance και βρίσκεται στις ρυθμίσεις, στο μενού Screen Time. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο στα iPhone που τρέχουν το νέο OS και όλα τα iPad Pro με Face ID. Το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την TrueDepth κάμερα για να μετράει την απόσταση μεταξύ των ματιών και της οθόνης.

Αν το OS, μέσω του Screen Distance, διαπιστώσει ότι η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 12 ίντσες ή 30 εκατοστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζει μία ειδοποίηση πλήρους οθόνης που προτρέπει τον χρήστη να κρατά τη συσκευή σε μεγαλύτερη απόσταση. Μόλις ο χρήστης απομακρύνει τη συσκευή εμφανίζεται ένα τικ και ένα κουμπί που λέει “Continue”, το οποίο πρέπει να πατήσει ο χρήστης για να συνεχίσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.