Αφού μας υπηρέτησε ένδοξα για περισσότερα από 30 χρόνια, ήρθε επιτέλους η ώρα να πούμε αντίο στο Microsoft Office, το οποίο κάνει ένα βήμα πίσω και αποσύρεται. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το Word, το Excel, το Powerpoint, και οι άλλες εφαρμογές του Office θα καταργηθούν. Η Microsoft απλώς ανανεώνει το Office μετονομάζοντάς το σε Microsoft 365. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές του Office θα βρίσκονται κάτω από το 365.

Πριν από δύο χρόνια, η τεχνολογική εταιρεία μετονόμασε τη συνδρομή του Office 365 σε Microsoft 365, αλλά τώρα κάνει την πραγματική μετάβαση. Η Microsoft αναφέρει ότι τους επόμενους μήνες, το Office.com, η εφαρμογή Office για κινητά και η εφαρμογή Office για Windows, θα γίνουν η εφαρμογή Microsoft 365, με νέο εικονίδιο, νέα εμφάνιση, και ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Οι κάτοχοι συσκευών Apple πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι που θα δουν τη μετονομασία να παίρνει μορφή με την εφαρμογή του Office για iOS. Η εναλλαγή των εφαρμογών για κινητά με το Microsoft 365 θα περιλαμβάνει μια νέα ενότητα με τα εργαλεία 365 που βασίζονται στο cloud και χρησιμοποιούνται πιο συχνά, έναν κεντρικό κόμβο ροής εργασίας και περιεχομένου, και ένα νέο σύστημα ετικετών για την οργάνωση του περιεχομένου που δημιουργεί και διαχειρίζεται ο χρήστης.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτές οι ενημερώσεις θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν μαζί με εκείνες για το Office.com τον Νοέμβριο του 2022, ακολουθούμενες από το λογισμικό Office για Windows, και την εφαρμογή Office για κινητά, τον Ιανουάριο του 2023.

Αυτή η ααλλαγή μπορεί να ενθουσιάσει κάποιους και να προβληματίσει άλλους. Όμως, υπάρχουν μερικά καλά νέα, η Microsoft θα εξακολουθεί να προσφέρει το Office 2021 για Windows και Mac με εφάπαξ πληρωμή ενός ποσού και το ίδιο όνομα, το ίδιο ισχύει και για το Office LTSC. Ωστόσο, η εταιρεία θα υιοθετήσει πλήρως το μοντέλο κυκλοφορίας όλων των νέων δυνατοτήτων στο Microsoft 365, με το Office να μένει πάγιο σε όσα χαρακτηριστικά διαθέτει κατά την κυκλοφορία του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.