Μια ομάδα Ελλήνων προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το Sunnyclist στο indiegogo. Το Sunnyclist είναι ίσως το πιο πράσινο αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί είτε με ηλιακούς συσσωρευτές, είτε με πετάλι.

freedom-e1442383755853

Το Sunnyclist προσφέρει στον κάτοχό του μέχρι και 70km την ημέρα μέσω της μπαταρίας του, ενώ αν έχει ήλιο, η αυτονομία αυξάνεται άλλα 70km. Αν αποφασίσετε να κάνετε και πετάλι, τότε εξοικονομείτε άλλα 50km. Έτσι η αυτονομία είναι υπέρ-αρκετή για την καθημερινή σας χρήση στην πόλη.

Το όχημα αποσκοπεί να κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις. Η πρώτη είναι το Sunnyclist City, με 540W φωτοβολαταϊκή γεννήτρια μπορεί να προσφέρει κατά μέσο όρο 35 δωρεάν χιλιόμετρα κάθε μέρα, αρκετά για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Πολύ εύκολο στην οδήγηση και το παρκάρισμα, με άνετους χώρους, είναι ένα ξέγνοιαστο όχημα που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και σπάνια θα χρειαστεί να το φορτίσετε από την πρίζα.

ME1_8754

Η δεύτερη έκδοση είναι το Sunnyclist Traveler με 680W φωτοβολαταϊκή ισχύ προσφέρει 17000Km ετησίως από τον ήλιο. Εξοπλισμένo με πετάλια για κάθε επιβάτη αναλυτή ενέργειας και μπαταρία Λιθίου 100Ah 48V μπορεί να διανύσει έως 150km μία ηλιόλουστη μέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Το Sunnyclist traveler διαθέτει τις πιο αποδοτικές φωτοβολταϊκές κυψέλες παγκοσμίως της Sunpower και μπορεί να κινηθεί εντός και εκτός πόλης αποτελώντας ένα μοναδικό οικολογικό μέσο ψυχαγωγίας, διακοπών, τουριστικής περιήγησης και εξερεύνησης της φύσης. Διατίθεται και με μεγαλύτερη μπαταρία αυτονομίας 120km που με τη συνέργεια του ήλιου και των επιβατών μπορεί να διανύσει 210km.

sunnyclist-how-it-works-energy-balance_1439988612415_block_0

Η έκδοση Hotel είναι μία οικονομική λύση που μπορεί να δημιουργήσει το νέο μοντέλο στις εσωτερικές τουριστικές μετακινήσεις για τη νέα εποχή του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού. Χωρίς έγκριση τύπου προορίζεται για μετακίνηση επισκεπτών, προσωπικού και φορτίου σε ιδιωτικούς δρόμους σε ξενοδοχεία, μεγάλες εσωτερικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακούς χώρους κ.α

Για να στηρίξετε την ενέργεια των παιδιών, μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας στην καμπάνια του στο indiegogo

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ