Η Xiaomi παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο smartwatch στην MWC 2023, το Watch S1 Pro. Αυτό το έξυπνο ρολόι τρέχει ένα εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα, το MIUI Watch OS, το οποίο έχει αναπτύξει η Xiaomi.

Μπορεί τα smartwatches που τρέχουν ιδιόκτητο λογισμικό να έχουν πλεονεκτήματα, όπως η εντυπωσιακά μεγάλη αυτονομία, όμως τα Wear OS smartwatches προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Ειδικά μετά την επαναφορά του Wear OS, το λειτουργικό προσφέρει πολύ πιο πλούσια προσαρμογή της διεπαφής, εμπλουτισμένο περιεχόμενο από κάθε άποψη, και βελτιωμένη διασύνδεση με περισσότερες συσκευές.

Μερικά από τα καλύτερα smartwatches της αγοράς τρέχουν Wear OS και αποτελούν καλύτερες προτάσεις – βάσει εμπειρίας και λειτουργιών – από αυτά που τρέχουν ιδιόκτητο λογισμικό, και ας έχουν μικρότερη αυτονομία.

Όμως, το MIUI Watch OS διαφέρει από τα άλλα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα, διότι βασίζεται ήδη στο Android. Απλά η Xiaomi δεν ήθελε να ακολουθήσει “τους κανόνες”, όπως με το Android One, και έτσι έφτιαξε μία “ROM” για smartwatch.

Παρ’ όλα αυτά, μάλλον η κινέζικη εταιρεία είδε τι χάνει με το πείσμα της – δεν εννοούμε μόνο το πλήθος δυνατοτήτων του Wear OS, αλλά αναφερόμαστε και στο πλήθος των πιθανών πελατών, και αποφάσισε να αλλάξει τροχιά.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η Xiaomi ετοιμάζει ένα νέο smartwatch το οποίο θα τρέχει Wear OS 3 και μπορεί να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.