Για ολόκληρες δεκαετίες οι επιστήμονες είχαν θέσει ένα άκρως ενδιαφέρον ερώτημα για τις βδέλλες. Μπορούν να πηδήξουν; Αν και στη σκέψη μόνο να πηδάνε, σίγουρα θα τρομάξεις, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι όντως μπορούν να το κάνουν.

Ανεπίσημες ενδείξεις υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο η πραγματική απόδειξη και επιβεβαίωση ήρθε από την ερευνήτρια Mai Fahmy, η οποία κατέγραψε πραγματικά βίντεο με μια βδέλλα να πηδάει από ένα φύλλο στο άλλο. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της βδέλλας είναι γνωστή ως αναζήτηση και συμβαίνει κάθε φορά που μια βδέλλα αναζητά τον επόμενο ξενιστή της.

Cosmote: Internet όλο το καλοκαίρι χωρίς δεσμεύσεις! Τα νέα πακέτα

Η Fahmy σκοπεύει να γυρίσει Μαγαδασκάρη όπου κατέγραψε το video για να μελετήσει ακόμη πιο εντατικά αυτά τα μυστήρια σκουλήκια που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις πρώτες ιατρικές προσπάθειες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρειαζόταν ολόκληρη έρευνα.. Απλά ας ερχόταν Ελλάδα να μελετήσει πως πηδανε οι πολιτικοί από κόμμα σε κόμμα.. Το ιδιο είναι.. Βδέλλες γαρ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.