Η Samsung απασχόλησε τα νέα εξαιτίας της μείωσης επιδόσεων στα Galaxy S22 με τη χρήση του λογισμικού GOS, που δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί ώστε ο χρήστης να παίρνει το 100% των επιδόσεων της συσκευής σε όλα τα apps. Επιπλέον, το λογισμικό δεν μειώνει τις επιδόσεις των benchmark app και το γνωστό Geekbench αφαίρεσε τα μοντέλα της σειράς από τη βάση του – γιατί δεν μπορεί να πάρει ακριβή αποτελέσματα.

Αργότερα, η Samsung κυκλοφόρησε ένα update για τα Galaxy S22 που εισάγει την επιλογή απενεργοποίησης της μείωσης επιδόσεων με τοι Game Booster. Επιπλέον, η ενημέρωση απενεργοποιεί τη μείωση επιδόσεων της CPU και της GPU στα αρχικά στάδια των παιχνιδιών – ότι και αν σημαίνει αυτό. Όμως, ίσως, οι χρήστες θα πρέπει να ανησυχούν για θέμαρα υπερθέρμανσης και ασφάλειας της συσκευής τους.

Ο Co-CEO της Samsung, Han Hong-hee, δήλωσε ότι θα εξασφαλίσει της συσκευές με τη χρήση ενός αλγόριθμου ελέγχου θερμότητας και θα συνεχίσει να προσθέτει λειτουργίες που αποτρέπουν την υπερθέρμανση των Galaxy S22. Άλλωστε, η μείωση επιδόσεων αφορούσε κατά κύριο λόγο την αποφυγή της υπερθέρμανσης των συσκευών κατά το gaming και την εκτέλεση άλλων βαριών εργασιών.

Επιπλέον, το στέλεχος απολογήθηκε για τη μείωση των επιδόσεων και δήλωσε ότι ως εταιρεία δεν μπόρεσαν να εξετάσουν σωστά τις ανάγκες των καταναλωτών τους. Τόνισε ότι σε πρώτη φάση το GOS σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιεί την απόδοση των Galaxy S22 και των άλλων smartphones που το χρησιμοποιούν ή θα το πάρουν, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των gamer.

Τέλος, σημείωσε ότι η σταθερή απόδοση της συσκευής, όταν ο χρήστης παίξει παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας, είναι ζωτικής σημασίας, και επομένως περιόρισαν την απόδοση της CPU και της GPU στα κατάλληλα επίπεδα για να ελαχιστοποιήσουν την υπερθέρμανση διατηρώντας παράλληλα τη συνέπεια των επιδόσεων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.