Για όσους δεν γνωρίζουν, το θέμα είναι το εξής, η Samsung μειώνει τις επιδόσεις σε 10.000 (και πλέον) εφαρμογές με τη χρήση του Game Optimizing Service (GOS) που βοηθάει στην απελευθέρωση πόρων για την αύξηση των επιδόσεων στα παιχνίδια. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια ξεκαθαρίζει την κατάσταση με νέες προσθήκες στο επίσημο FAQ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το GOS βελτιστοποιεί τις επιδόσεις της CPU και της GPU για να αποτρέπει την υπερθέρμανση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει τη ζημιά που προκαλούν οι αυξημένες θερμοκρασίες και την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών καταστάσεων.

Επιπλέον, η Samsung αναφέρει ότι όταν τρέχεις ένα παιχνίδι από τον Game Launcher θα δεις μεγαλύτερη διαφορά στις επιδόσεις γιατί θα δώσει προτεραιότητα στις ρυθμίσεις του Game Booster και θα προσφέρει περίπου ~10 FPS βελτίωση σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι; Ότι και αν σημαίνει αυτό. Δηλαδή, στα υπόλοιπα ίσως δεις, ίσως όχι;

Στα αρνητικά ή ουδέτερα της κατάστασης έχουμε ότι μία λίστα εφαρμογών που διέρρευσε δεν αφορά εφαρμογές στις οποίες το GOS μειώνει τις επιδόσεις, αλλά χρησιμεύει για να καταλαβαίνει αν μία εφαρμογή που εγκαταστάθηκε πρόσφατα είναι παιχνίδι ή όχι.

Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι τα benchmark tool δεν είναι gaming εφαρμογές και γι’ αυτό το GOS δεν τις λαμβάνει υπόψη, άρα μετρούν πάντα τις μέγιστες επιδόσεις. Αυτό δεν είναι σωστό, διότι τα εργαλεία αυτά έχουν ως στόχο να μετρούν γενικά τις επιδόσεις και να προσφέρουν μέσα αποτελέσματα που ανταποκρίνονται όσο γίνεται στις συνθήκες χρήσης που ισχύουν στον πραγματικό κόσμο.

Όσον αφορά το αν μπορείς να απενεργοποιήσεις ή όχι το GOS και αν αυτό επηρεάζει την εγγύηση – Η Samsung αναφέρει ότι έχει περιορίσει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά σκέφτεται να επιτρέψει και πάλι στους χρήστες να κλείνουν το GOS. Επιπλέον, αν η συσκευή πάθει ζημιά λόγο υπερθέρμανσης και είναι ακόμα στην εγγύηση, η εταιρεία την επισκευάζει είτε έγινε με το GOS ανοιχτό, είτε όχι.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότερα Galaxy τηλέφωνα με το GOS – εκτός από τα S22, θα πάρουν αναβάθμιση στο λογισμικό βελτίωσης επιδόσεων. Λογικά, εννοεί ότι το GOS θα δίνει προτεραιότητα στις ρυθμίσεις του Game Booster – γιατί αυτό δεν ισχύει σε όλες τις συσκευές της, παρά μόνο στα S22 series.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.