Ως ένα ακόμη παράδειγμα του γιατί οι Αμερικανοί πολίτες έχουν τόσο λίγη πίστη στις AT&T και Verizon Wireless, να αναφέρουμε ότι οι δυο εταιρείες ερευνώνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για το αν συνεργάστηκαν για να σαμποτάρουν τις eSIMs. Η embedded SIM ή eSIM, πρόκειται για ένα SIM chip που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν παρόχους εύκολα χωρίς να απαιτείται αλλαγή κάρτας SIM. Οι eSIMs είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στα smartwatches ενώ μόλις πρόσφατα έκαναν το ντεμπούτο τους και στα Google Pixel 2. Το κύριο πλεονέκτημα των eSIMs είναι ότι δίνουν ελευθερία στον κόσμο και για αυτό πολλοί πάροχοι θέλουν να βάλουν μπλόκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NYT, η AT&T και η Verizon, κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν με την GSM Association (GSMA), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, προκειμένου να βρουν έναν τρόπο για να κλειδώσουν τους συνδρομητές στο δίκτυό τους ακόμη και αν είχαν eSIM τεχνολογία οι συσκευές. Αν κάτι τέτοιο όντως πραγματοποιηθεί, θα είναι αντίθετο προς τα πλεονεκτήματα που η τεχνολογία υπόσχεται να φέρει, δηλαδή την εύκολη αλλαγή παρόχου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η GSMA ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη του προτύπου που επέτρεπε το κλείδωμα του χρήστη και την παραμονή του σε έναν πάροχο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η GSMA είναι υπεύθυνη και για την ανάπτυξη του Universal Profile for Rich Communication Services (RCS), στο οποίο βασίζεται το Chat και το οποίο έχει σαν σκοπό μεταξύ άλλων, να βάλει τέλος στις χρεώσεις των SMS, όπως είχαμε δει εδώ στο techmaniacs.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.