Αν είστε ένας από τους οπαδούς της Sony θα γνωρίζετε ήδη πως η σειρά Xperia Ζ έχει παγιδευτεί σε μια κρίση, καθώς με την ανακοίνωση της σειράς Xperia X, φάνηκε πως η Sony σκόπευε να δώσει τέλος στις Xperia Z συσκευές.

xperia-x

Σήμερα η Sony δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα και τα πάντα φαίνονται πλέον ξεκάθαρα, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που πολλοί θα αποκαλούσαν μια καλή είδηση.

The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.

Είναι επίσημο λοιπόν, η σειρά Xperia Z δεν θα υπάρχει πια, παρά τις προηγούμενες προσδοκίες μας. Φαίνεται επίσης, πως η νέα σειρά Xperia X ήρθε για να μείνει και θα πάρει την θέση της Z.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Ενώ η Sony σαφώς προσπαθεί να μας πείσει με επίθετα όπως «smart» και «adaptive» στην δήλωση της, η πραγματική πρόθεση φαίνεται να είναι μια νέα εστίαση, που στοχεύει περισσότερο στις mid-range συσκευές.

Αυτό φαίνεται σε κάποιο βαθμό στο νέο Xperia X και το Xperia XA αλλά και στο Xperia X Performance, το οποίο παρά το γεγονός ότι έρχεται με τον Snapdragon 820, εξακολουθεί να στερείται πίσω από το Xperia Ζ5. Παρόλα αυτά, η κίνηση θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα σημαντικό βήμα για την Sony.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ