Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών Thierry Breton, απειλεί ότι θα κλείσει όλα τα social media αν δεν πετύχουν οι πλατφόρμες να διαχειριστούν το φαινόμενο του προβληματικού περιεχομένου.

Η πρόσβαση σε δημοφιλή social media apps θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στη βάση του Digital Services Act (DSA) αν οι εταιρείες αποτύχουν να λάβουν σχετικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου σε περιπτώσεις κοινωνικής αναταραχής, σημείωσε ο Breton σε συνέντευξή του με το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France Info.

Συνολικά 19 πλατφόρμες καλούνται να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου και πρόκειται για υπηρεσίες όπως Twitter, TikTok, Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat. Τα πρώτα stress tests ξεκινούν με το TikTok την επόμενη βδομάδα και θα κρίνουν την ικανότητα της πλατφόρμας στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιεχομένου.

Επιτέλους αντικαταβολή στις αγορές σου και με τη Box Now

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.